Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
sacher torta
Klasszikus recept alapján:
8 tojás
20dkg liszt
20dkg étcsokoládé
10dkg kristálycukor
10dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 csipet só
sárgabaracklekvár
A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. közben a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral elmorzsoljuk, majd kicsit megmelegítjük, kihabosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a csokit is belekeverjük. A tojásfehérjét a sóval, és az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A margarinos masszába először egy kevés fehérjehabot jól elkeverünk, majd a többit óvatosan beleforgatjuk, a liszttel váltakozva.
Specialitása miatt ez a torta kicsit másképpen sült, mint a hagyományos:
1 nagy félgömb, 1 kis félgömb, és egy talpnak sütött kerek piskótaforma alkotta a tortát, tehát ezt a tésztamennyiséget 3 felé elosztva sütöttem.
A kihűlt tortát felforrósított baracklekvárral ( én keverek bele egy kevés rumaromát, ami ennek a receptnek nem sajátja de szerintem így sokkal finomabb) minden illesztési felületét jól átkenjük. Illesztjük, majd kívülről is lekenjük a süteményt.
A mázhoz:
25dkg kristálycukor
20 dkg feketecsokoládé
1,25dl víz
A vizet, és a cukrot felfőzzük sziruppá. Levesszük a tüzről és miután kissé kihűlt beletördeljük a csokit. kevergetve feloldjuk, miközben az edény falához dörzsölgetjük. ezzel a mázzal vonjuk be a tortát.
A fehér részekhez fehér csokoládét használtam, a fűhöz marcipánt, és fokhagymanyomót. A címer nem lett az igazi de már tudom hogy legközelebb hogyan kell. Ilyet most csináltam először. (sokat tanul az ember saját hibáiból is).
Mindenkinek jó bíbelődést kívánok, aki kedvet kap ehhez a rendhagyó sacher tortához!
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!