Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Aki esetleg még mindig nem talált rá a tökéletes, belül omlós, kívül ropogós, sok töltelékes beigli receptre, itt van! Igaz, hogy egy napig kell hűtőben állnia a tésztának, de biztos siker a családban!
Hozzávalók a tésztához - 1 féléhez (ha mindkét félét meg szeretnéd csinálni, duplán kell venni a mennyiséget és a kész tésztát kétfelé venni):
50dkg liszt
25dkg Rama
1,5dl tejföl
4dkg élesztő (lehet a mennyiségnek megfelelő porélsztő is!)
4 tojás a tésztába +1 a kenéshez!
2 evőkanál porcukor
só
A diótöltelékhez:
30dkg darált dióbél
20dkg porcukor
1dl tej
1 csomag vaníliás cukor
őrölt fahéj (csak egy kevés, ízlés szerint)
5dkg mazsola
3cl rum
A máktöltelékhez:
30dkg darált mák
20dkg porcuokr
1dl víz
1 citrom
5dkg mazsola
3cl rum
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a meglangyosított tejfölben egy csipet cukorral megfuttatott élesztőt, 4 tojást, parányi sót, és az egészet simára dolgozzuk.
A tésztát alufóliába csomagolva 24 órára hűtőbe tesszük.
A diós töltelék elkészítéséhez a tejet felforrósítjuk, és belkeverjük a darált diót, porcukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat, valamint a rumban áztatott mazsolát.
A mákos töltelékhez a vizet felforraljuk, hozzáadjuk a darált mákot, reszelt citromhéjat, citromlevet, porcukrot és a rumba áztatott mazsolát.
A tésztát vékony téglalap alakúra nyútjuk. A tölteléket a tésztalapra terítjük és szorosan felcsavarjuk. Egy órán keresztül pihentetjük hűtőben, közben többször átkenjük egy felvert tojással, majd előmelegítettsütőben, közepesen alacsony hőfokon, legfelső sínállásban 40 prec alatt készre sütjük.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kocsonya
Forró Rooibos tea receptek karácsonyra!
Készítsünk kökénylikőrt karácsonyra!
Toszkán sült polenta