Recept: Bor és sajt receptek

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bor és sajt receptek

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Kéksajtos rizottó

 

Hozzávalók 4 főre


30 dkg rizottó rizs
8-10 dkg kékpenészes sajt

1 fej liszaboni fehér hagyma
8 dkg 55%-os margarin
1 dl száraz fehérbor
1,5 liter alaplé (leszűrt húsleves)
6 dkg frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors

 

Elkészítés

 

A margarin felén üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és sóval, borssal ízesítjük, majd egy dl száraz fehérborral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott, húsleves alaplevet adunk hozzá. Mindig csak annyi húslevest öntsünk rá, hogy a rizst ellepje. Amikor a rizs megpuhult, levesszük a tűzről és belemorzsoljuk a kéksajtot. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.

 

 

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma

 

Energia

 

Fehérje

 

Zsír

 

Szénhidrát

 

 

Rost

 

Hisztamin

 

600 kcal

15 g

24 g

60 g

1,8 g

2 g

3*

*Magas hisztamin tartalmú étel. Nagyon rosszul tolerálható, erős tüneteket okoz.

 

Cheesecake

 

Hozzávalók 8-10 szelethez

 

25 dkg teljes kiőrlésű keksz

10 dkg 55%-os margarin

70 dkg krémsajt

15 dkg porcukor

1 citrom

1 dl 12%-os tejföl

1 dl 30%-os tejszín

2 db tojás

3 tojássárgája

2 tk. keményítő

 

Elkészítés

 

 

A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra
A torta alapja: turmixgépben ledarált kekszmorzsát és összekeverjük az olvasztott margarinnal, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába, amit előtte sütőpapírral leterítjük. A kekszmassza vastagság körülbelül 1-1,5 cm legyen. A tortalapot hűtőbe tesszük. ameddig elkészítjük a krémet.
A szobahőmérsékletű krémsajtot kikeverjük a tejföllel, porcukorral, citromhéjjal és lével, tejszínnel és a keményítővel és a tojásokkal. A masszát öntsük a kekszrétegre.

A tortaformát alufóliába csavarjuk alulról és kívülről. Egy akkora tepsibe, amibe a tortaforma elfér, félig öntjük forrásban lévő vízzel és belehelyezzük a tortaformát. Fontos, hogy csak annyi vizet öntsünk bele, hogy a forma ne ússzon benne. A 180-190 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy egyben maradjon a torta.

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma

 

Energia

 

Fehérje

 

Zsír

 

Szénhidrát

 

 

Rost

 

Hisztamin

 

450 kcal

8 g

33 g

35 g

1,5 g

3 g

0*

* Alacsony hisztamin tartalmú étel. Jól tolerálható a szokásos mennyiségben.

 

Almás szezámos sajtkrém

Hozzávalók 4 főre

 

2 közepes alma

60 g Brie sajt

100 g krémsajt

1 ek. szezámmag

Őrölt szerecsendió

Elkészítés

Az almát lereszeljük és összekeverjük a sajtokkal és a szezámmaggal. Őrölt szerecsendióval ízesítjük.

 

Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma

 

Energia

 

Fehérje

 

Zsír

 

Szénhidrát

 

 

Rost

 

Hisztamin

 

160 kcal

3 g

14 g

7 g

0,5 g

2 g

1*

 

*Mérsékelt tünetek, kisebb mennyiségben fogyasztható.

Címkék: bor sajt ínyenc

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu