Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kéksajtos rizottó
Hozzávalók 4 főre
30 dkg rizottó rizs
8-10 dkg kékpenészes sajt
1 fej liszaboni fehér hagyma
8 dkg 55%-os margarin
1 dl száraz fehérbor
1,5 liter alaplé (leszűrt húsleves)
6 dkg frissen reszelt parmezán
só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A margarin felén üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és sóval, borssal ízesítjük, majd egy dl száraz fehérborral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott, húsleves alaplevet adunk hozzá. Mindig csak annyi húslevest öntsünk rá, hogy a rizst ellepje. Amikor a rizs megpuhult, levesszük a tűzről és belemorzsoljuk a kéksajtot. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma
Energia
|
Fehérje
|
Zsír
|
Szénhidrát
|
Só
|
Rost
|
Hisztamin
|
600 kcal |
15 g |
24 g |
60 g |
1,8 g |
2 g |
3* |
*Magas hisztamin tartalmú étel. Nagyon rosszul tolerálható, erős tüneteket okoz.
Cheesecake
Hozzávalók 8-10 szelethez
25 dkg teljes kiőrlésű keksz
10 dkg 55%-os margarin
70 dkg krémsajt
15 dkg porcukor
1 citrom
1 dl 12%-os tejföl
1 dl 30%-os tejszín
2 db tojás
3 tojássárgája
2 tk. keményítő
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180-190 fokra
A torta alapja: turmixgépben ledarált kekszmorzsát és összekeverjük az
olvasztott margarinnal, majd belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába, amit
előtte sütőpapírral leterítjük. A kekszmassza vastagság körülbelül 1-1,5 cm legyen. A tortalapot
hűtőbe tesszük. ameddig elkészítjük a krémet.
A szobahőmérsékletű krémsajtot kikeverjük a tejföllel, porcukorral,
citromhéjjal és lével, tejszínnel és a keményítővel és a tojásokkal. A masszát
öntsük a kekszrétegre.
A tortaformát alufóliába csavarjuk alulról és kívülről. Egy
akkora tepsibe, amibe a tortaforma elfér, félig öntjük forrásban lévő vízzel és
belehelyezzük a tortaformát. Fontos, hogy csak annyi vizet öntsünk bele, hogy a
forma ne ússzon benne. A 180-190 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig
sütjük. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy egyben maradjon a torta.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma
Energia
|
Fehérje
|
Zsír
|
Szénhidrát
|
Só
|
Rost
|
Hisztamin
|
450 kcal |
8 g |
33 g |
35 g |
1,5 g |
3 g |
0* |
* Alacsony hisztamin tartalmú étel. Jól tolerálható a szokásos mennyiségben.
Almás szezámos
sajtkrém
Hozzávalók 4 főre
2 közepes alma
60 g Brie sajt
100 g krémsajt
1 ek. szezámmag
Őrölt szerecsendió
Elkészítés
Az almát lereszeljük és összekeverjük a sajtokkal és a szezámmaggal. Őrölt
szerecsendióval ízesítjük.
Egy adag étel energia- és tápanyagtartalma
Energia
|
Fehérje
|
Zsír
|
Szénhidrát
|
Só
|
Rost
|
Hisztamin
|
160 kcal |
3 g |
14 g |
7 g |
0,5 g |
2 g |
1* |
*Mérsékelt tünetek, kisebb mennyiségben fogyasztható.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
A csúcsborok éve lehet 2015
Ínyenc fogások - grillezőknek
Sajt és sör? Remek párosítás
Sajtos-baconös spárgakrémleves