Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Leesett az első hó itthon, én személy szerint nagyon örülök a télnek. Ilyenkor sem kell szűkölködnünk, sőt, a télre begyűjtött termésekből is készíthetünk fényűző, isteni desszertet. Nem is kell más hozzá, mint méz, dió, alma és baracklekvár.
Hozzávalók:
150 ml habtejszín
25 g feldarabolt dióbél
3 ek erősebb ízű méz
450g mélyhűtött levelestészta
50g olvasztott vaj
Négyzetenként fél kimagozott, hámozott, vékonyra szeletelt alma
25g kristálycukor
baracklekvár
Verjük fel a tejszínt, keverjük bele a mézet és a diót, majd a keveréket fedjük le és tegyük hűtőbe tálalásig.
A mélyhűtött tésztát tekerjük ki, nyújtsuk ki, vágjunk belőle 10x10-es négyzeteket. Szurkáljuk meg villával és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepszibe. Kenjük meg körben az olvasztott vajjal, tegyünk a négyzetek közepére 1-1 evőkanál baracklekvárt. A lekvárra fektessünk néhány almaszeletet. A négyzetek szélét ezután kicsit hajtsuk be, hogy sülés közben ne folyjon szét a lekvár.
Kenjük meg a maradék olvasztott vajjal, szórjuk meg a cukorral és a már 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Ha kész, még egyszer megkenhetjük a vajjal.
A kész kis sütiket a diós-mézes habbal tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Kandírozzunk narancshéjat!
Zebratorta
Velencei tiramisu
Csőben sült gyümölcsök