Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az ősz az az évszak, amikor a természet még egyszer, utoljára a hideg tél előtt ellát minket minden földi jóval. Szinte ilyenkor a leggazdagabb a termés, gyümölcsből, zöldségből, csonthéjasokból bőven spájzolhatunk. Ebben a levesben is benne van minden, ami jó az őszben, színes, édeskés zöldségek kavalkádja, ami a végén melengető, őszi levessé fő össze.
Hozzávalók:
Fél sütőtök, kimagozva, felkockázva
1 nagyobb répa
1 közepes fej zeller
1 nagy hagyma
1 nagy krumpli
4 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors, só
2 ek olívaolaj
2 ek apróra vágott snidling
1 liter zöldségalaplé, kockából is készülhet
Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, pirítsuk rajta 3-4 percig a felkockázott tököt, répát, zellert, hagymát és krumplit, amíg egy kicsi színt nem kapnak. Egy evőkanál cukorral karamellizálhatjuk is a zöldségeket, ekkor édeskésebb ízű levest kapunk.
Ha a zöldségek megpirultak, adjuk hozzá a darabolt fokhagymát is, majd 2 percig ezzel is pirítsuk. Öntsük fel az alaplével és főzzük készre a zöldségeket. Ha megpuhultak, turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tálaláskor szórjuk meg a snidlinggel és csepegtessük meg tejföllel is. Pirítóssal tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Babos minestrone
Sütőtökös-gesztenyés krémleves
Tarator - Bolgár uborkaleves
Karácsonyi receptek - 3. Szegedi halászlé