Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ez meg az általam imádott töltött káposzta! Nagyon szeretem!
Ezt, mint ahogy látszik is, néhány db. füstölt hússal "megspékeltem", hogy a káposzta vegye át jól az ízeket. Természetesen a fazék alja beterítve sós- szalonna szeletekkel, erre rápakolva a felgöngyölgetett "anyányi" levelekbe burkolt húsgombóc, közéjük az ominózus füstölt szeletek kerültek. Volt a háznál kunkorodó szalonnabőr, az is kiváló bele.
A töltelék összetevőit is leírom azért, bár bizonyára mindenki ismeri, de ahány ház....
Tehát adva volt egy fej nyers káposztahasáb, 1 kg. szeletelt savanyúkáposzta, valamint 1,30. kg. darált sertéshús. Kb. 25 dkg. megmosott, kerekszemű rizst vöröshagymán megpároltam, beízesítettem, kis vizet öntöttem alá és majdnem készre főztem. Közben a darálthúst besóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, beleütöttem egy tojást és a kissé kihűlt rizzsel összedolgoztam.
20 -22 levél jött ki az előzőleg leforrázott hasábból. A leveleket erezés után megtöltöttem a húsgombócokkal és felsorakoztattam a lábos alján várakozó szalonna szeletekre. Közéjük soronként a gyalult káposztából is szórtam és belefektettem a füstölt hús szeleteket is.
Felülre gyalult káposzta került, az egészet letakarva egy káposztalevéllel, felöntve ízesített vízzel és máris főhetett.
Kb. 2 órahosszányi főzés után paprikás-tejfölös rántással berántjuk.
Ha egy kicsit hül lehet enni.
A töltöttkáposzta annál jobb, minél többször van melegítve!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!