Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
20 db csirkeszárny
A mázhoz:
5 bő ek méz (mi akácmézzel szoktuk)
1/2 citrom leve
2 db narancs leve (kb. 2 dl)
1 cm gyömbér reszelve
4-5 fokhagyma gerezd, összezúzva
3 bő ek ketchup
őrölt színesbors ízlés szerint
2 ek sötét szójaszósz
Az összesütéshez:
1-2 ek mogyoróolaj
1 szelet gyömbér
elkészítés
1. A csirkeszárnyakat megtisztítás után visszahajtjuk háromszög alakúra.
2. Ezután papírtörlőn, vagy konyharuhán gondosan leszárítjuk. (Hogy ne lövöldözzön, mikor sül.)
3. Bő olajban kisütjük a szárnyakat, minden ízesítés nélkül, kb. 10-15 percig, hogy a bőre is ropogós legyen. Akinek van olajsütője, süsse nyugodtan abban.
4. Amikor készen vannak a szárnyak, nekilátunk a máznak, amihez egy lábasban a mézet felmelegítjük.
5. Beletesszük a citrom-, és narancslevet, majd a gyömbért és a fokhagymát. Ahogyan felfő a lé, és elkezd felfutni, visszaveszünk a tűzből, és kavarjuk folyamatosan.
6. Beletesszük a ketchupot és az őrölt színesborsot.
7. Végül a sötét szójaszót öntjük bele, és főzzük még 10 percig. Az egész szósz főzése kb. 20-25 percig tart.
8. Amikor készen vagyunk a szósszal, félretesszük, és fogunk egy wok-ot vagy valamilyen hasonló serpenyőt.
9. A wokba beleöntjük a mogyoróolajat, és beledobjuk a gyömbérszeletet, majd amikor kissé megbarnult, ki is vesszük. Belerakjuk az összes csirkeszárnyat az edénybe.
10. Miután átforgattuk őket, ráöntjük az összes mázat, és nagy lángon 5 percig sütjük, miközben gondosan átforgatjuk, hogy minden szárnyat bevonjon a máz.
11. Lefedjük, és kis lángon még kb.10-15 percig pároljuk és kész.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!