Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A nemrég múlt augusztus 20-a alkalmából - többek között - készítettem ezt a jelképes, három színnel megtöltött puliszka tálat. A zöldségek színezete és a középre töltött túró-juhtúró keverék kicsit szimbolizálta az ünnepet.
Leírom hogyan készítettem el ezt az erdélyi finomságot:
Hozzávalók:
3 ek.olaj
20 dkg kukoricadara
1 fej vöröshagyma
3-3 piros és sárga húsú paprika
2 kis, vagy egy nagyobb cukkíni
4 ek.vaj
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
Egy nagyobb lábosban felforraltam 1 liter sós vizet az olajjal, hozzáadtam a kukoricadarát, és kis lángon állandó keverés mellett sűrűre főztem, majd félretettem. A hagymát megtisztítottam, apróra kockára vágtam és kettévettem. A paprikát megmostam, kicsumáztam és nagyobb kockákra daraboltam majd a cukkínit is felkockáztam. Egy serpenyőben felolvasztottam 2 evőkanálnyi vajat, beletettem a hagyma felét és üvegesre pároltam. Rádobtam a kis darabokra vágott piros színű paprikát, megsóztam, borsoztam és kevergetve lassú tűzön kb. 10 percig pároltam. Ennél ne tovább, hogy finom ropogós maradjon. A hagyma másik felét egy kisebb serpenyőben olvadó vaj másik felére tettem, majd a cukkínit is kicsit megpároltam rajta. Egy tűzálló tálat kivajaztam, belesimítottam egy sor a kukoricamasszát, majd egy sor párolt cukkíni következett. Újabb sor puliszka, majd erre közép tájra a 25 dkg. túróból, 1 tömlő juhtúróból és tejfölből kikevert, kellőképpen megsózott krém jött. Újabb sor puliszka és végül a tetejére került az ún. piros színű sült paprika. Az összeállított rakott puliszkát nagylyukú reszelőn reszelt trappista sajttal megszórtam. Mehet a sütőbe kb. egy fél órára, illetve figyelni kell, nehogy a sajt megbarnuljon.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!