Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A sütemény receptje:
40 dkg.liszt, 1 margarin, 10 dkg. kristálycukor, fél citrom héja és leve, 1 sütőpor, 1-2 evőkanál tejföl, a tetejére egy felvert tojás (de el is maradhat).
Töltelék: 1,5 kg alma lereszelve, bele ízlés szerint cukor, kicsi fahéj.
A lisztet és a sütőport egy öblös tálba beleszitáltam, majd a margarinnal elmorzsoltam. Ebbe beledolgoztam a többi hozzávalót. A sorrend majdnem mindegy. Kis pihentetés után gyúrtam még rajta, majd a tésztát 2 részre osztottam és elnyújtottam tepsi nagyságúra. Az egyik cipót nyújtófa segítségével a kizsírozott tepsi aljára símítottam. Ezt beterítem a másfél kilónyi reszelt alma felével, majd a három jó nagy fürtből álló megmosott, lecsipedett, szőlőszemekkel. Erre a megmaradt reszelt alma jön. A szőlős-almás tölteléket betakartam a kinyújtott tészta másik felével, majd finoman, tenyérrel rányomkodtam egy kicsit. Tojással megkentem, majd villával megszúrkáltam a tetejét, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon.
A tepsiből deszkára borított süteményt kis hülés után porcukorral megszórtam, de ez is elmaradhat, mert úgy is guszta és finom, mivel a töltelék is édes és szép fényt kap a tojástól.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!