Recept: Rozsaval diszitve (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8747 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Rozsaval diszitve

Hozzavalok:25 dkg porcukor,12 dkg griz,5 tojas,5 dkg daralt mogyoro(dio),1/2 csomag sutopor.
Toltelek:500 ml mascarpone, 2 tojas sargaja, 15 dkg porcukor,100 ml tejszin.
Disziteshez:100 ml tejszin,szinezett marcipan,zold szinu kokuszreszelek.
Hazi marcipan recept:
A 20 dkg mandulabélhez (ha van) 4-5 szem keserűmandulát és 20 dkg porcukrot veszünk.
Elkészítés:
Vizet forralunk, s ha már lobog, belevetjük a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, egy napon át hagyjuk szikkadni, majd (diódarálón) ledaráljuk. A mandulaőrleményt egy (porcellán vagy rozsdamentes) keverőedénybe tesszük, s összedolgozzuk az előzetesen átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből 0,5 dl vízzel szirupot főzünk, s amikor az már kicsit visszahűlt, azt is hozzákeverjük a cukros mandulához. Az elegyítést kézzel fejezzük be: a maszát - mintha csak tészta lenne - egyenletesen simára gyúrjuk. (Jégszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)
Nekem nagyon jol bevalt!
Piskota elkeszitese:
A cukrot a tojassargakkal habosra keverjuk,majd hozzaadjuka finomra daralt mogyorot,es a sutoporral elkevert grizt.(En csak 10 dkg grizt tettem es potoltam 3 kanal liszttel 12 dkg ig),vegul belekeverjuk a tojasfeherjek kemenyre vert habjat.Kozepes tuznel sutjuk kb.40-45 percet.
Krem:
A mascarponet kemeny habba felverjuk,kulon a 2 tojas sargajat a cukorral,es kulon a tejszinhabot.Vegul a harom masszat ovatosan osszevegyitjuk. A piskotat kihules utan haromba vagjuk,megontozzuk cukros ,esetleg rumos sziruppal,es megtoltjuk a kremmel.Vegul bevonjuk tejszinhabbal,es marcipanbol keszult rozsakkal,zold kokusszal diszitjuk.
A rozsakat ugy keszitem,hogy golyocskakat formalok es muanyag tasak kozott kanallal megformazom a szirmokat majd egymasba ragasztom .

Látta 2497 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

oros kati üzente 14 éve

Nagyon szép !

Válasz

Buda Józsefné üzente 14 éve

Nagyon ügyes vagy! Gratulálok az összes gyönyörűséges tortádhoz!!

Válasz

Palkó-K Csilla üzente 14 éve

Köszönöm!

Válasz

Tóth Andrásné üzente 14 éve

Hu.. nekem eddig ez a torta tetszik a legjobban! Kedves Csilla, ennek nem csak szépsége, de lelke is van. Gratulálok!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190948_3836_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu