Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elfogyott a kenyér, sebaj a kenyérsütőgépben csinálok kenyeret. Gondoltam, de a masina az istenért sem akart beindulni. Kénytelen voltam improvizálni, mert természetesen nem volt itthon minden ami a receptekben le volt írva. Így ez a kényszer szülte zsemlét csináltam meg. Nem is rossz! Több helyről "ollóztam" össze. (Mademoiselle blogjából és a receptvarázs.hu-ról)
Egy nagy keverőtálba kimértem 300 dkg. lisztet, 2 kávéskanál sót és hozzákevertem egy majdnem teljes zacskó Expresz Élesztőt. Egy másik tálba öntöttem 2 dl. meleg vizet, fél dl. tejet és fél evőkanál mézet. A folyékony hozzávalókat hozzáöntöttem fokozatosan a szárazhoz és alaposan összekevertem. Nem kell sokáig, kb 1 perc keverés elég.(kézzel, de én egy nagyobb kanállal is lehet) Kevés liszttel meghintettem a tészta tetejét és lefóliáztam, majd meleg helyre tettem 1 órára.
Erősen belisztezett felületre kell kiönteni a kelesztő tálból és a kissé ragadós tésztát gyorsan eldolgozzuk, nem szereti ha sokáig dagasztjuk.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral és az idő leteltekor kis gombócokat csináltam (6 db.) úgy, hogy az aljára kerüljön a hajtás. Meghintettem kevés liszttel. Így még hagytam kb. fél órát kelni. Közben a sütőt bemelegíteni 240 fokra. Mivel párásított sütőben kell sütni, a sütő aljába tettem egy kisebb tepsit annyi vízzel amennyit gondoltam elég lesz végig. Amikor a sütő bemelegedett betettem a tepsit. 10 perc után levettem a hőfokot 220 fokra, majd 10 perc után 200 fokra és még kb. 5 percet sütöttem. Mi sültebben szeretjük, így figyeltem rá, de még kicsit sütöttem. Amikor kész lett kivettem a sütőből és a szemléket meleg vízzel bekentem, majd rácsra tettem kihűlni.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!