Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az Oetker oldaláról szereztem ezt a receptet, de eddig nem mertem nekifogni, most már tudom miért. A címével ellentétes a képen látható süti, mert nem tudtam úgy elkészíteni. Én az eredetit írom le, ha valakit érdekel, talán sikerül neki.
Gyúrt tészta: 25 dkg. liszttel elkeverni 1 csapott teáskanál sütőport és egy keverőedénybe szitálni. Hozzáadni 8 dkg. porcukrot, 1 tojást és 15 dkg. lágy margarint v. vajat. Robotgép dagasztó spiráljával alacsony majd a legmagasabb fokozatán sima tésztát gyúrunk. 30 percre betenni a hűtőbe fóliába csomagolva.
A tepsiket kibélelni sütőpapírral.
A lisztezett felületen a tésztát vékonyra kell nyújtani és kb. 6-7 cm. átmérőjű körlapot szaggatunk és a tepsibe tesszük.
A sütőt előmelegíteni 180 fokra.
Kevert tészta:
10 dkg. lágy vajat v. margarint keverőedényben a robotgéppel habosra keverjük és fokozatosan hozzáadjuk a 4 dkg. porcukrot , 1 csomag vaníliás cukrot és 1 teáskanál citrom aromát, majd sima masszává keverjük. 1 db. tojást a legmagasabb fokozaton fél percig keverjük a masszához. 15 dkg. lisztet és 1 késhegynyi sütőport a masszához szitálunk, majd nyomózsákba töltjük és spirál formában a tepsibe helyezett tésztalapokra nyomjuk.(na ez nem sikerült nekem!!!!)
Figyelni kell, hogy laza spirálokat rajzoljunk, helyet hagyva a lekvárnak.
A tepsi mehet a sütőbe, kb. 15 percig. Nagyon kell figyelni!
Sütőrácson hagyjuk hűlni, közben a nyomózsákba töltött átpasszírozott eperlekvárt a csigák kihagyott részébe töltjük. (persze más lekvár is jó, én barack és ribizli lekvárt használtam)
Másnap jól záródó fémdobozba tesszük és hűvös helyen 10 napig eltartható.
Nagyon finom süti. ezért megpróbálom még egyszer! Valószínű a technikán fogok változtatni.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!