Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
emeletes torta, mely alul gesztenyehab, felül csokikrém és narancshabos volt.
Az alsó tortalap diós pskóta, melyet háromba vágtam, és az itt leírtak alapján készített habbal töltöttem: 25dkg gesztenyepürét,2 ek. porcukrot, 25dkg mascarpone-t egy evőkanál rumot kikevertem, és 3 lap zselatint feloldva beledolgoztam. 3 dl tejszínt kemény habbá vertem, majd a gesztenyemasszába forgattam.ezzel megtöltöttem a tortát és hűtőbe állítottam.
A felső tortához csokis piskótalapot 3-ba vágtam és betöltöttem a krémekkel: alsóba csokikrém: 2 krémes csokipuding port, 10 dkg cukorral 7dl tejjel felfőztem, majd hagytam kihűlni szobahőmérsékletűre, (időnként átkevertem). ezután 40dkg szobahőmérsékletű vajjal kihabosítottam. az így kapott krémmel díszítettem a tortát is.
Az alsó tortalapot meglocsoltam narancslikőr, 1ek porcukor és víz keverékével, majd megkentem csokikrémmel. rátettem a következő lapot, ezt is meglocsoltam, majd betöltöttem a narancshabbal, mely így hangzik: 2 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral gőz fölött sűrűre befőzzük, 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük. 25dkg mascarpone-t 1narancs reszelt héjával, valamint egy kevés narancslével kikeverjük. A maradék narancslében feloldunk 3 lap zselatint, és a tojássárgája krémmel együtt a masszához keverjük. végül a fehérjét s beleforgatjuk.
Ezután a harmadik tortalapot is ráhelyeztem, és 3 órára hűtőbe tettem.
A maradék csokikrémmel körülkentem őket, majd néhány hurkapálcadarab, és egy vastagabb kerekre vágott karton segítségével egymásra helyeztem a tortákat. Megdíszítettem a maradék krémmel, és az előre elkészített fondan virágokkal.
A torta "tartozékai" voltak az alatta kevéssé látható muffinok is, melyek 2 tojás, 10dkg cukor, 2 ek. konyak, 10dkg marcipán kikeverve, és 20dkg liszt 2ek. sütőpor, valamint 25dkg meggy hozzáadásával készültek. (25 perc sütési idő). A kihűlt muffinokat 25dkg mascarpone, 25dkg gesztenyepüre, 5dkg porcukor és 2 ek. rum keverékével díszítettem.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!