Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mórahalom - Tavasz óta foglalkozik fürjekkel a mórahalmi Szablár Gábor. A fürjtojás egészséges, a madárból pedig finom leves készül.
Közel 350 fürj csipog egy Mórahalom-közeli tanya melléképületében. Szablár Gábor idén tavasszal kezdett el foglalkozni a madarakkal. – Egy ismerősöm dicsérte a fürjeket, gondoltam, belevágok. Még gyerekcipőben jár a dolog, de látom benne a lehetőséget – mondta a fiatalember, aki 2012-ben pályázott a fiatal gazdák induló támogatására. Tavaly nyulakkal kezdte a gazdálkodást.
– Több a fürjtojásunk, mint amit el tudunk adni, ezért a többletet tésztagyártáshoz használjuk fel. Harminc tojással készül egy kiló tészta – magyarázta a fiatal gazdálkodó. A fürjtojásról azt tartják, immun-
erősítő hatású, magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, és az allergiás panaszokat is csökkenti. A kínai gyógyászatban is felhasználják.
A madarakat finomra vágott, fehérjedús takarmánnyal etetik. A harmincdekás élősúlyú madárból húsz deka lesz levágva. Élve 300, pucolva 400 forintba kerül darabja.
– Levesbe nagyon jó. Kiváló csemege megfőzve, baconbe tekerve, kicsit megsütve. A fürj olyan étel, amit vissza kell csempészni az emberek asztalára – fogalmazott Szablár Gábor.
A fürjek tojáshozama 80 százalékos, azaz 100 madár naponta 80 tojást tojik. Hűvös időben ez a szám alacsonyabb. Az apró tojásból készült tükörtojás ideális méretű gyerekeknek. Gábor lányai, a hatéves Luca és a hároméves Boróka is szeretik. – Van olyan vevőm, aki a gyerekének viszi, mert a tyúktojást nem eszi meg – tette hozzá.
Forrás delmagyar.hu
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Mivel lehet lassítani az ételek felszívódását?
A 25 legegészségesebb étel, melyeket mindenképp fogyasztanod kell!
Természetes koleszterincsökkentés!
Egészség hosszú távon!