Recept: Nyúlgerinc gesztenyével (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Nyúlgerinc gesztenyével

Hozzávalók:

- 20 dkg gesztenye (ami nem massza)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 nyúlgerinc (konyhakészen)
- 1 rúd fokhagymás vaj
- 2 tojás
- 4 púpos evőkanál zsemlemorzsa

A szószhoz:
- 25 dkg csipkebogyólekvár
- 2 dl zöldségleves kockából
- 3 szegfűszeg
- 1 evőkanál cukor

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A gesztenyét megmossuk, keresztbe vágjuk a héját és betesszük a forró sütőbe egészen addig, míg a héja szét nem válik. A sütőből kivéve gyorsan konyharuhába csomagoljuk és várunk egy kicsit, majd lefejtjük a héját. Ezután a gesztenyét puhára főzzük bőséges vízben, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.

A petrezselymet apróra vágjuk, a húst alapos mosás után a csont mellett mindkét oldalon 3-3 cm-rel bevágjuk. Ezután kívül-belül jól bedörzsöljük sóval, borssal.

A puha gesztenyét krumplinyomóval összetörjük. 6 dkg vajat habosra verünk, majd összedolgozzuk a tojásokkal, zsemlemorzsával, gesztenyével és a petrezselyemmel. Ezután jön a só és a bors, a massza egy részét pedig a húsvájatokba töltjük, a maradékkal pedig bekenjük a húst.

A sütőt ismét 220 fokra forrósítjuk. A tepsit kivajazzuk a fokhagymás vajjal, a 2 dkg-ból megmaradt vajat pedig összedolgozzuk a liszttel. Betesszük a húst a tepsibe és kb. negyed órán át sütjük.

A sütőt kikapcsolva ne vegyük ki egyből a húst, inkább készítsünk mártást. Keverjük el a csipkebogyólekvárt a húslevessel és a szegfűszeggel, majd forraljuk fel, és öt percen át tartsuk forrásban. A szegfűszeget kivéve adagoljuk bele kisebb részekben a vajas lisztet. A szószt ezután cukorral, sóval és borssal ízesíthetjük, majd még kb öt percen át forraljuk.

A húst levágjuk a csontról, felszeleteljük és a szósszal illetve párolt zöldségekkel vagy tésztával is tálalhatjuk.

Látta 3220 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu