Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
- 20 dkg gesztenye (ami nem massza)
- 1 csokor petrezselyem
- 2 nyúlgerinc (konyhakészen)
- 1 rúd fokhagymás vaj
- 2 tojás
- 4 púpos evőkanál zsemlemorzsa
A szószhoz:
- 25 dkg csipkebogyólekvár
- 2 dl zöldségleves kockából
- 3 szegfűszeg
- 1 evőkanál cukor
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A gesztenyét megmossuk, keresztbe vágjuk a héját és betesszük a forró sütőbe egészen addig, míg a héja szét nem válik. A sütőből kivéve gyorsan konyharuhába csomagoljuk és várunk egy kicsit, majd lefejtjük a héját. Ezután a gesztenyét puhára főzzük bőséges vízben, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A petrezselymet apróra vágjuk, a húst alapos mosás után a csont mellett mindkét oldalon 3-3 cm-rel bevágjuk. Ezután kívül-belül jól bedörzsöljük sóval, borssal.
A puha gesztenyét krumplinyomóval összetörjük. 6 dkg vajat habosra verünk, majd összedolgozzuk a tojásokkal, zsemlemorzsával, gesztenyével és a petrezselyemmel. Ezután jön a só és a bors, a massza egy részét pedig a húsvájatokba töltjük, a maradékkal pedig bekenjük a húst.
A sütőt ismét 220 fokra forrósítjuk. A tepsit kivajazzuk a fokhagymás vajjal, a 2 dkg-ból megmaradt vajat pedig összedolgozzuk a liszttel. Betesszük a húst a tepsibe és kb. negyed órán át sütjük.
A sütőt kikapcsolva ne vegyük ki egyből a húst, inkább készítsünk mártást. Keverjük el a csipkebogyólekvárt a húslevessel és a szegfűszeggel, majd forraljuk fel, és öt percen át tartsuk forrásban. A szegfűszeget kivéve adagoljuk bele kisebb részekben a vajas lisztet. A szószt ezután cukorral, sóval és borssal ízesíthetjük, majd még kb öt percen át forraljuk.
A húst levágjuk a csontról, felszeleteljük és a szósszal illetve párolt zöldségekkel vagy tésztával is tálalhatjuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!