Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Zserbókirálynő
4 főtt tojás átpasszírozott sárgája (finom szitán, vagy leves szűrön)
8 dkg porcukor
20 dkg margarin
½ vanília rúd kikapart húsa, vagy cukor
30 dkg liszt (Fogós liszt süteményekhez)
1 tojás sárgája
csipet só,
5 dkg őrölt dió
1 csapott kávéskanál porélesztő
½ Citrom reszelt héja
Töltelék:
Kb. 30-35 dkg darált dió (ha gazdagon akarom készíteni fele dió, fele mogyoró)
1 evőkanál cukrozatlan kakaó por
15-20 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
1 kis üveg saját eltevésű baracklekvár (kb., 3 dcl üveg)
1 kávéskanál reszelt narancs héja (mogyorónál elmarad)
1 mokkáskanál rum aroma (vagy olaj)(mogyorónál elmarad)
kevés zsemlemorzsa/vagy keksz morzsa, / vagy szárazabb mézes puszedli összezúzva
TETEJÉRE CSOKOLÁDÉ
A főtt tojások sárgáját passzírozás után a porcukorral, a margarinnal és a nyers tojás sárgájával habosra keverem. A vanília kikapart belsejét, (takarékosan vanília aroma, vagy cukor), a só, a liszt és az élesztő hozzáadásával gyorsan összedolgozom, cipót formálok belőle és 2 órára a hűtőszekrénybe, teszem letakarva. Addig egy kis méretű tepsit (21 x 30 cm-es tepsit használok dupla mennyiséghez) sütőpapírral kibélelek, a diót a kakaóval, a kristálycukorral a naracs héjjal, a rum aromával és a baracklekvárral (de csak annyival), összekeverem, hogy jól kenhető legyen de ne folyós. A tésztát 4 lapra osztom, és kb. 3-4 mm. Vastagságúra nyújtom a lapokat, mindegyiket megszórom zsemlemorzsával… és szépen a három fele elosztott krémet rákenem. A tetejére a lapot, picit nagyobbra nyújtom, hogy a sütemény oldalát is betakarja kicsit. A villával az oldalait eligazgatom, és a tetejét megszurkálom, mintha almás pitét sütnék. 10-15 percet pihentetem, majd az előmelegített sütőben közepes hőfokon, amit fele időnél mérséklek, megsütöm. Még forrón, megforrósított baracklekvárral megkenem vékonyan a tetejét és hagyom kihűlni, majd csoki mázzal bevonom. Ha nagyon cifrázni akarom (és van időm) egy pici fehér csokit csöppentek rá, amikor már kezd dermedni, és fogvájóval mintákat húzok bele. Van, hogy csak a közepébe, van, hogy csigavonal alakba, kinek milyen tetszik. De úgy is szoktam készíteni, hogy durvábbra darált diót szórok lazán a csoki tetejére.
Ezt a receptet az egyik receptes újság is megjelentette.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!