Recept: Citrom torta(2010.07.08) (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8759 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Citrom torta(2010.07.08)

töröl

CITROM TORTA
Hozzávalók:


Piskótalap:

10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor


Krém:

2 csomag vaníliás puding
1 liter tej
50 dkg margarin
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:


A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habbá verjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit, majd a sütőporos, szitált lisztet is.

Kikent, kerek tortaformában, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük.

Rácson kihűtjük.


A krémhez felfőzzük a pudingot, a végén adjuk hozzá a vaníliás cukrot.

Kevergetve hűtjük ki.

A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet jól kikeverjük.

A piskótát 4 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is jusson.

Citromhéjcsíkokkal díszítjük.
Én annyit változtattam,hogy saját készítésű fondant-al vontam be

Látta 4154 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm:)

Válasz

Dócziné Kertész Erika üzente 14 éve

1 evk.margarin,1 evk. zselatin,6 evk. víz,2 evk.méz,2 evk.étkezési keményítő és átszitált porcukor annyi amennyit felvesz.A vízben melegíteni kezdem a zselatint és már egyből belelehet tenni a margarint a mézet.Csak annyira kell melegíteni,hogy felolvadjon a margarin.Ha nem túl meleg akkor belelehet önteni az étkezési keményítővel elkevert porcukorba.Lehet színezni ételfestékkel.A kakaósat és rendes kakaóporral csinálom.Kevesebb porcukrot teszek és pótolom a kakaóporral.Felhasználás előtt,ha kemény akkor margarinos kézzel át kell gyúrni ha lágy akkor meg porcukorral.SOK SIKERT!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én is annyira szeretném már kipróbálni ezeket a bevonókat. Az első nem jött össze, de csak sikerülni fog egyszer. Annyian ügyeskednek már vele. Ez melyik fajta bevonó? Pillecukros? Vagy fondan porcukorral, mézzel?

Válasz

Csurgóné Erzsébet üzente 14 éve

Nagyon szép és guszta!! de hol találom a receptet??légyszi írd ide,Köszi üdv

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

Köszönöm szépen a kedves hozzászólást!

SERES SÁNDORNÉ írta 2 hete a(z) Csirkepörkölt tarhonyával képhez:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

HÚ DE FINCSI ÉS MILYEN GÚSZTA. KÖZIKE.

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Csirkeporkolt_tarhonyaval_2198300_6197_s

SERES SÁNDORNÉ írta 3 hete itt:

SZÉP HÉTVÉGÉT. LENNE EGY KÉRDÉSEM,A VIDEÓKNAK,HOL TALÁLOM,AZ URL LINKJÉT,AMIVEL FELTŐLTŐDNEK,HIÁBA AKAROM FELTŐLTENI,NEM ENGEDI.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu