Recept: készül a kemping vacsora (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25022 fő
  • Képek - 8656 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25022 fő
  • Képek - 8656 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25022 fő
  • Képek - 8656 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25022 fő
  • Képek - 8656 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1192 db
  • Fórumtémák - 70 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

készül a kemping vacsora

Hozzávalók:

füstölt, főtt tarja szeletelve, zsenge cukkini megmosva, és srégen szeletelve. Kell még hozzá a képen látható sütő edény, fa, vagy műanyag lapát és elektromos áram. :)

Elkészítés:

A készüléket 120 fokra felfűteni, és zsiradék hozzáadása nélkül sütni a hozzávalókat, s közben néhányszor megforgatni. Ha egy adag kész, lehet még több cukkinit (nagyon sok cukkinit, mert imádom) megsütni, majd kiszedés után sóval, őrölt fehér borssal ízesíteni.
Tálalás: Egyéni kreativitásra bízva - meg természetesen a rendelkezésre álló eszközökre,lehetőségekre, hiszen kempingben készül(t) -.

Látta 3240 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Török Ferencné Éva üzente 9 éve

Biztosan ki fogom próbálni. Köszi a tippet.

Válasz

Madaras Zsuzsanna üzente 9 éve

Nagyon finom a cukkini , sütés után bors helyett , oregánóval vagy fokhagymával is kiváló. Én pl. a krémlevest fokhagymával készitem,
érdemes kisérletezni , megéri.

Válasz

Bordás Gabriella üzente 9 éve

A cukkinikrémlevest mi is nagyon szeretjük!Én még szoktam belefőzni 2-3 szem krumplit,és azzal együtt pépesitem,de a többi stimmel:)
Nagyon finom,mindenkinek ajánlom!

Válasz

Török Ferencné Éva üzente 9 éve

Én most vitatkoznék veled, meg a TV paprikával:
A cukkini egy viszonylag új nemesítés során keletkezett a tök és az uborka keresztezéséből. A kabakosok családjába tartozik. Egész évben kapható, de a legfinomabbak, legzsengébbek a kora tavaszi termések.
Egészséges táplálék, sok értékes és hasznos összetevővel, ugyanakkor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, ezért a fogyókúrázók egyik kedvence lehet, ráadásul sokféleképpen elkészíthető.

Egy közepes méretű cukkini mindössze 25 kalória körül mozog, így valóban nyugodt szívvel ajánlhatjuk a fogyókúrázóknak.

A C-vitamin tartalmát figyelembe véve, a cukkini nagyon jó antioxidáns tartalmú növény, segíti az asztma kezelését, és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik
Fogyasztásával megelőzhetők a C-vitamin hiánya miatt kialakuló betegségek, a skorbut és a bőrelszíneződés. Az utóbbi esetében a kis vérerek sérülnek, ami lehetővé teszi, hogy a vörösvértestek a sejtekbe, szövetekbe jussanak. Úgy tapasztalták, hogy a cukkini segíti szervezetünket a kapillárisok egészségének megőrzésében.
A cukkini rendszeres fogyasztása csökkenti a magas homocisztein szintet. A homocisztein szervezetünk számára nélkülözhetetlen fehérje, de a normális értéknél magasabb szintje súlyos betegségeket okoz. Megfigyelték, hogy a perifériás artériák elzáródásában és trombózisban, agyi katasztrófában szenvedő betegek homocisztein szintje minden esetben magasabb, mint az egészséges embereké.

A cukkini rendszeres fogyasztása csökkenti a szklerózis multiplex kialakulásának rizikóját.
Magas víztartalma, táplálkozástani értéke kevés kalóriával párosul, ezért fogyókúrázók kedvelt ételévé válhat.
A C-vitaminon kívül még sok folatot, káliumot, A-vitamint is tartalmaz. A C-vitamin és a lutein együtt szemünk egészségét védik.
A cukkini a felsoroltakon kívül még nagyon jó B6-, riboflavin- és mangánforrás. A többi zöldségfélével együtt, gyakran fogyasztva, a vastagbélrák megelőzésében is fontos szerepet kap.

Tudjuk, hogy a szívbetegségek megelőzésében jelentős szerepet kap a koleszterinszint szabályozása, amit helyes táplálkozással, sok zöldség fogyasztásával különösebb erőlködés nélkül megvalósíthatunk.
A cukkini héja béta karotint tartalmaz, tele van antioxidánsokkal, segít megelőzni a sejtek károsodását.
Mivel ez a zöldségféle magnéziumot és foszfort is megfelelő mennyiségben juttat szervezetünkbe, ezért ez is egy lehetőség a tej mellett, vagy a tej helyett, hogy segítséget kapjunk a csontok felépítésében és megtartásában.
A cukkini elkészíthető rántva, ezt azonban nem a fogyókúrázóknak ajánljuk, de töltve, rakott egytálételként is nagyon finom. Nyáron a könnyű, rántás és habarás nélkül készülő krémlevesek gyakran szerepelnek az étlapokon, de otthon is gyorsan, könnyen az asztalra varázsolhatjuk.
A cukkinit megmossuk, ha lehet, nem hámozzuk meg. Ha nagyobb darabot vettünk, akkor kettévágjuk, kimagozzuk, majd kockákra vágjuk, de egy kicsi darabjából hosszú, vékony csíkokat vágunk, amit félre teszünk. Kevés sós vízben puhára főzzük a cukkini kockákat, és pépesítjük. Ezt végezhetjük kézi aprítóval, ha nincs, akkor szitán áttörjük. Sovány tejszínben jól elkeverünk egy tojás sárgáját, és ezzel sűrítjük be levesünket úgy, hogy közben állandóan kevergetjük. Aztán a félretett csíkokat is beletesszük, és nagyon kis fokozaton még körülbelül 10-15 percig főzzük. Pirított kifli- vagy zsemlekockákkal tálaljuk, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Válasz

Török Ferencné Éva üzente 9 éve

Beírtam a kép alá a receptet. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Válasz

Zavarkóné Anna üzente 9 éve

Engem is érdekelne a recept. Előre is köszönöm.

Válasz

Török Ferencné Éva üzente 9 éve

Géza! A receptet elküldtem levélben.

Válasz

horváth géza üzente 9 éve

Jól nézki! A receptet is akarom nem csak a látnivalót.köszike!

Válasz

Prohászka Béláné üzente 9 éve

Nagyon jól néz ki. Az tarja? BE VAN FŰSZEREZVE?
A TV Paprikában hallottam, hogy a tökfélékben cukkini, csillagtök a rendes sárga tököt kivéve, semmi vitamin és tápanyag nincs, ezért jó fogyozóknak, viszont íze sincs. Egyszer próbálkoztam vele, de a kukában kötött ki.
Nagyon sok mindent készítek a Hot pan-ban.
Vasárnap, és holnap is ebben fogok készíteni valami egyszerűt, egytál ételt, pl. a rizseshús oldalasból, vagy csirkéből fincsi benne.
További jó főzöcskét.
üdv.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Gál Beatrix 1 hete új blogbejegyzést írt: A fokhagyma tartósítása

DUKAI IBOLYA írta 1 hete a(z) A fokhagyma tartósítása blogbejegyzéshez:

Szuper jó ötlet mind kettő. Köszönöm

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Hullamos_kremes_2079044_4001_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Kaprostejfolos_cukkini_fozelek_2078247_7277_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu