Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A recept alapötlete a NO SALTY-ról, Szintiától származik, csak ő fügelekvárral készítette el. Köszönet érte.
A recept a hagyományos linzer elkészítésére épül, egy vaníliás és egy kakaós. Én a SPAR-ban vettem egy kis üveg PACIFIC márkájú fahéjas szilvalekvárt és ezzel ragasztottam össze a különböző színű linzereket. Most csak harang sormájú kiszúróval készítettem el. A különleges lekvár miatt nagyon finom lett.
A recept:
Vaníliás tészta:30 dkg. lisztet,10 dkg. porcukrot, 1 cs. vaníliás cukrot 1 tk. sütőport és 1 citrom lereszelt héját összekeverni, majd belemorzsolni 20 dkg. margarint, végül 1 tojássárgáját is hozzáadni. Ezt jól összedolgozni, akár robotgéppel is. Fóliában mehet 1 órára a hűtőbe.
Kakaós tészta: 30 dkg. lisztet, 10 dkg. porcukrot, 1 tk. sütőport, 1 púpos ek. kakaót, és 1 mk. mézes sütemény fűszerkeveréket összekeverni, mad belemorzsolni 20 dkg. margarint, végül hozzáadni az 1 tojássárgáját. Jól összedolgozni ezt is és mehet a hűtőbe.
A sütőt előmelegíteni 175 fokra, a tepsiket sütőpapírral vagy szilikonos sütőlappal kibélelni.
Porcukorral hintett deszkán vékonyra kinyújtani a vaníliás tésztát és karácsonyi kiszúróval kiszaggatni a lyukas formákat és mehet a tepsibe, majd a sütőbe 10 percig(pontosan!) A tepsiben hagyni kihűlni.
A kakaós tésztával ugyanígy járunk el, de ezek lesznek a TELI formák.
Ha kihűltek a sütik összeragasztani a kívánt lekvárral. Egy kicsit még érdemes a lyukba is tenni. A végén porcukorral megszórni.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!