Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Egy nagyon régi füzetecskében találtam ezt a receptet és megtetszett.(Kincses Receptkönyv) Igaz, nem túl részletes a leírás, de megpróbáltam. Nekem ízlik.
15 dkg. cukor
35 dkg. liszt
2 egész tojás
15 dkg.zsír
kevéske őrölt fahéj
fél csomag sütőpor
1-2 kanál tejföl
tetszőleges lekvár
Az összes hozzávalót összegyúrni, én robotgéppel csináltam. Fél centi vastagra nyújtani és közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki. A tepsiket sütőpapírral kibélelni és beletesszük a korongokat. Minden korong közepére teszünk egy kis lekvárt és a lekvárra mogyorónyi tésztagolyócskát nyomunk. A sütőt 180 fokra előmelegíteni és kb. 10- 13 percig sütjük a korongocskákat. Az idő függ a vastagságtól és a mérettől is. Figyelni kell és ha már kissé barna az alja akkor kész van. Tepsiben hagyni kihűlni, mert melegen törékeny.
Tapasztalat: Szerintem a cukor kicsit sok. Fahéjat lehet kicsit többet is beletenni, ízlés szerint. Az eredeti recept 1 csomag sütőport ír, szerintem elég volt a fél csomag, de hát ki tudja? Mivel nagyon lágy a tészta, legközelebb pihentetném a hűtőben legalább 1 órát. Lekvárt csak jól süthetőt használni, mert nekem a meggylekvár az nem volt túl alkalmas. A recept írja a végén a vaníliás porcukrot, de én nem hintettem meg, mert így is elég édesnek találtam.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!