Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
25 dkg. liszt
fél csomag sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg. vaj (én margarint használtam)
12 dkg.+15 dkg. cukor (szerintem ennyivel túl édes)
4 db. tojás
kb.1 dl. tejföl (annyit amennyit felvesz a tészta)
1 citrom
5-6 evőkanál baracklekvár(én többet használtam)
fél kg. túró
mazsola (nem kötelező)
15 dkg. porcukor (itt is sokallom, mert túl édes)
3x1 csipet só
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük, majd összegyúrjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, vajat, cukrot, 1 csipet sót, 1 db. tojássárgát, fél citrom reszelt héját, levét és a tejfölt. (én robotgéppel gyúrtam) A tésztát 1 cm. vastagra kinyújtjuk és sütőpapíros tepsibe(38x24) tesszük.A sütőt bemelegítjük 180 fokra és a tésztát világosra sütjük, benne, kb. 15 perc. Kivesszük a sütőből és a szilárd tésztára 2-3 evőkanál sárgabarack lekvárt kenünk és elsimítjuk. Erre tesszük a túrós tölteléket: a túrót alaposan összekeverjük 3 db. tojássárgával, 15 dkg.cukorral,fél citrom héjával, pár csepp levével , mazsolával és 1 cs. sóval. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.(kb.25-30 perc) Ha megsült a tetejére simítjuk:
A 4 tojásfehérjét elkezdjük felverni 1 cs. sóval,1-2 csepp citromlével. Ha már kezd jó kemény lenni akkor beletesszük a porcukrot és keményre verjük. A habot nyomózsákba töltjük és a tészta tetejére rácsokat rajzolunk, kb. 1-2 cm. távolságra. A rácsok közé tetszőlegesen lekvárt teszünk. A már langyosra kihűlt sütőbe, kb. 150 fokon kissé megbarnítjuk, kb. 5-10 perc alatt. A sütő ajtaját kissé támasszuk ki.
Kihűlve szeleteljük vizes késsel.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!