Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
40 dkg. liszt
25 dkg. vaj v. margarin
20 dkg. áttört főtt burgonya
1 csomag sütőpor
kb. fél dl. tejföl
2 db. tojás
kevés tej
kb. 2 kávéskanál só
A liszttel összegyúrjuk a sütőport, vajat, burgonyát, 1 egész tojást, sót igény szerint és tejfölt amennyit a tészta felvesz, majd hideg helyen pihentetjük pár órát, akár egy éjszakát.
Enyhén lisztezett felületen hajtogatjuk, mint a leveles tésztát, legalább 4-5x. Kinyújtjuk téglalap alakúra és 1 tojás és tej keverékével megkenjük, majd összehajtjuk.(a téglalap alakúra nyújtott tésztát jobbról balra hajtjuk, majd balról jobbra, majd fentről le és lentről fel) Letakarjuk konyharuhával és fél órát pihen)
Minden hajtogatás előtt megkenjük a tojással és pihen.
Ha már 4-5x hajtogattuk, kisujjnyira nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe betesszük. Tojással megkenjük a tetejüket és a tepsiben fél órát pihen.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a fél óra leteltével a tepsit a sütőbe tesszük. Szép pirosra sütjük, kb. 20 perc alatt.
(A tojással lehet spórolni, ha a tojást felverés után a tej előtt megfelezzük, tehát elég a tetejére és a kenéshez.)
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!