Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A 16 szeletes piskóta készítése:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A lisztet átszitáljuk.
A tojássárgákat a cukor 2/3 részével kihabosítjuk.
A tojásfehérjéket habbá verjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a maradék (1/3 rész) cukrot, és teljesen habbá verjük.
A tojásfehérjehab 1/3-ad részét fakanállal lassan hozzákeverjük a sárgájához, teljesen elkeverjük. Utána a tojásfehérjehab 2/3 részét is hozzákeverjük.
Az összekevert habba óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
A kész piskótatésztát 24cm-es (16 szeletes) tortaformába töltjük.
Homorú alakúra húzzuk ki a piskótatésztát, hogy a kész kisült piskóta egyenletes vastag legyen és mindenhol jól átsüljön.
A tortasütés 2 ütemben történjen: először 10-15 percig magasabb (160-170C), azután alacsonyabb (150C) hőmérsékleten, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg a piskóta. (A sütés első szakaszában ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a piskótatészta.) Tűpróbáig sütjük. Kivesszük a sütőből és rácsra fordítva (ami alulról szellőzik) hűlni hagyjuk.
Málnakrém készítése:
A málnát legalább egy órára a Triple Sec-be áztatjuk, majd lecsöpögtetjük.
A tojássárgákból a liszttel, a cukrokkal és a tejjel sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, és a porcukorral habosra kevert margarint lazítjuk vele.
A málnát összetörjük, pár szem kivételével hozzákeverjük, és ízesítjük a citrom levével.
Összeállítás:
A kihűlt tortakarikát három lapba felvágjuk (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel.
A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett málnaszemet.
A tortacsodát 1 órára betesszük a hűtőbe, majd tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!