Recept: Kettős szülinapra (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kettős szülinapra

emeletes torta, mely alul gesztenyehab, felül csokikrém és narancshabos volt.
Az alsó tortalap diós pskóta, melyet háromba vágtam, és az itt leírtak alapján készített habbal töltöttem: 25dkg gesztenyepürét,2 ek. porcukrot, 25dkg mascarpone-t egy evőkanál rumot kikevertem, és 3 lap zselatint feloldva beledolgoztam. 3 dl tejszínt kemény habbá vertem, majd a gesztenyemasszába forgattam.ezzel megtöltöttem a tortát és hűtőbe állítottam.
A felső tortához csokis piskótalapot 3-ba vágtam és betöltöttem a krémekkel: alsóba csokikrém: 2 krémes csokipuding port, 10 dkg cukorral 7dl tejjel felfőztem, majd hagytam kihűlni szobahőmérsékletűre, (időnként átkevertem). ezután 40dkg szobahőmérsékletű vajjal kihabosítottam. az így kapott krémmel díszítettem a tortát is.
Az alsó tortalapot meglocsoltam narancslikőr, 1ek porcukor és víz keverékével, majd megkentem csokikrémmel. rátettem a következő lapot, ezt is meglocsoltam, majd betöltöttem a narancshabbal, mely így hangzik: 2 tojás sárgáját, 10 dkg cukorral gőz fölött sűrűre befőzzük, 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük. 25dkg mascarpone-t 1narancs reszelt héjával, valamint egy kevés narancslével kikeverjük. A maradék narancslében feloldunk 3 lap zselatint, és a tojássárgája krémmel együtt a masszához keverjük. végül a fehérjét s beleforgatjuk.
Ezután a harmadik tortalapot is ráhelyeztem, és 3 órára hűtőbe tettem.
A maradék csokikrémmel körülkentem őket, majd néhány hurkapálcadarab, és egy vastagabb kerekre vágott karton segítségével egymásra helyeztem a tortákat. Megdíszítettem a maradék krémmel, és az előre elkészített fondan virágokkal.

A torta "tartozékai" voltak az alatta kevéssé látható muffinok is, melyek 2 tojás, 10dkg cukor, 2 ek. konyak, 10dkg marcipán kikeverve, és 20dkg liszt 2ek. sütőpor, valamint 25dkg meggy hozzáadásával készültek. (25 perc sütési idő). A kihűlt muffinokat 25dkg mascarpone, 25dkg gesztenyepüre, 5dkg porcukor és 2 ek. rum keverékével díszítettem.

Látta 2449 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

papp Ágnes üzente 14 éve

szép magass

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu