Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
18 cm-es tortaformához:
Két kakaós piskótát sütünk 2-2 tojásból. Az egyikbe cukrozott narancshéj darabkákat keverünk.
A torta oldalához mintás piskóta kell: a kakaós masszához 50g vajat,50g porcukrot elkeverünk, majd 1 tojásfehérjét, 25g lisztet, 10g kakaóport adunk hozzá. Ezt a masszát sütőpapírra simítjuk, tetszőleges mintával. 2 tojásból piskótát készítünk, és ezt simítjuk a mintázott masszára. Világosra sütjük. A tortaforma magasságának megfelelő csíkot vágunk belőle.
2dl tejjel vaníliás pudingot főzünk, egy leveses tányérba öntjük, és dermedni hagyjuk.
4dkg tejszínt felforralunk és 30 dkg étcsokit beletördelünk, olvadásig keverjük,2e.k. narancslikőrt öntünk hozzá. Kihűtjük.
A piskótacsikokat a tortaformába tesszük, majd az egyik (narancshéjas) lapot az aljára simitjuk.
A krémből jó 2 e.k.-nyit félrerakunk, a többit kihabosítjuk. A fele mennyiséget a tortába töltjük, rátesszük a másik kerek piskótát, erre a megdermedt vaníliás pudingot, és a krém másik felét.
A félretett 2 e.k. krémet langyosra melegítjük, épp hogy folyós legyen, és a tortánk tetejére öntjük szépen körbeforgatva,hogy egyenletes, szép felületet kapjunk.
Hűtőbe állítjuk.
Fehér csokit olvasztunk, és márványlapra öntjük. Miután kihűlt fém spatulával fodrokat kaparunk belőle úgy hogy az egyik felét a csokinak, összecsippentjük az ujjainkkal, miközben a másik oldalon szabadon fodrozódik. Ezeket a "legyezőket tesszük a torta tetejére.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!