Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Citromos krémes kocka
2 dl tejföl (igény szerint)
2 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
12 dkg porcukor
20 dkg margarin
60 dkg finomliszt
A tésztára:
ízlés szerint baracklekvár
25 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
5 dl tej
4 evőkanál finom liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 db citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
Csoki lapocskák ízlés szerint
Dekor cukorka
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrom.
4 cipóba osztom, majd a tepsi mérete szerint nyújtom. /23×34/
A tepsit sütőpapírral béleltem, beleteszem az első lapot.
Bőven megkenem házi baracklekvárral, rászórom az ízlés szerinti kristálycukorral és vaníliás cukorral összekevert darált diót. Azután ráteszem a másik lapot, és szép világosra megsütöm.
Ha elkészült, félreteszem.
A másik 2 lapot külön-külön megsütöm ,majd kihűtöm.
A krémhez a lisztet és a cukrot elkeverem a tejjel, felfőzöm, kihűtöm.
A puha vajjal kihabosítom a kihűlt pépet, a citrom levét és reszelt héját is beleteszem.
A krémet úgy osztom el 3 felé,hogy a sütemény tetejére is kerüljön egy vékonyabb réteg.
Az alsó lapot megkenem krémmel, ráteszem a kihűlt diós,lekváros lapot, annak tetejére is krémet teszek. Majd beborítom a negyedik lappal, amelynek a tetejére szintén krém kerül.
Villával egyenes vagy kacskaringós mintákat húzok,megszórom csoki lapocskákkal és ehető narancsos dekor gyönggyel.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!