Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vasi meggyes rétes
A tésztához:
4 rúdhoz:
3 kefir 175 gr
3 egész tojás
60 dkg finomliszt (kb)
pici só
A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
Cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
2,5 dl étolaj
25 dkg finomliszt
A tészta lapok lekenéséhez:
4 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
4 ek étolaj
A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel ,hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj ,25 dkg liszt,kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük.
(ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk,mint a bejglit és 4 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk.
Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá.
Lecsepegtetjük.
Mindegyiket egyenként kinyújtjuk,étolajjal lekenjük ,meggyel megszórjuk.
Feltekerjük,tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük.
Amikor szép piros,akkor kész.
Kivesszük a sütőből,kicsit megszórjuk porcukorral,konyharuhával letakarjuk,kicsit megnyomkodjuk.
10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!