Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az újévi fogadalom mellett, miszerint idén lefogyunk, nem árt néha édességet is magunkhoz venni.
Receptsorozatomban fogyókúrás süteményeket kutatok fel:
Almáspite dióval
Hozzávalók:
5 dkg dió darálva
5-6 db hámozott, reszelt alma
1 csészényi puffasztott barnarizs
500 ml teljeskiörlésű rétesliszt
200 ml sárgaborsóliszt (lehet fele arányban zabliszttel keverni)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1/2 kávéskanál őrölt vanília
1 dl olaj
1 pohár kefírElőször
az almapürét készítem el - a reszelt almát saját levében a fahéjjal és
szegfűszeggel pépesre párolom és félreteszem hűlni. Amikor kihűlt,
belekeverem a darált diót és a puffasztott rizst.
Közben
elkészítem a tésztát: A liszteket alaposan összekeverem és hozzákeverem
a sót, őrölt vaníliát, szódabikarbónát. Hozzáadom az olajat és alaposan
elmorzsolom a liszttel. Végül a kefírrel tésztává dolgozom és két cipót
formálok belőle. Vékony lapot nyújtok és sütőpapírral bélelt tepsibe
simítom. Rákenem az almatölteléket, a tetejét beborítom a másik lappal.
Rányomkodom, hogy ne legyen levegős és villával megszurkálom.
Előmelegített sütőben, közepes lángon aranyszínűre sütöm.
Ha kihűlt, tettszés szerinti formára vágom.
Finom édes és laktató.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Vaníliás pisztácia sablé
Rozmaringos cipó
Pekándiós datolyakenyér
Kókuszos tallér