Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 4 személyre bőségesen:
- 50 dkg sertés apróhús
- 50 dkg savanyított káposztalevél
- 1 kg savanyú káposzta
- 10 dkg rizs
- 10 dkg zsír
- 8 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 db tojás
- 4 dl tejföl
- liszt
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- majoranna
- őrölt feketebors
- só
Először a tölteléket készítjük el:
A húsból, a rizsből, a fűszerekből és a tojásból készítjük ezt el. Először a rizst megpároljuk, majd hagyjuk hűlni. A húst ledaráljuk, a szalonnát kis kockákra vágjuk, ennek zsírjában pedig megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. Eztán pedig jól összedolgozzuk ezeket.
A savanyított káposztalevél középső vastag erét kivágjuk, így ugyanis könnyebben hajtható. A káposztalevél egyik végéhez teszek egy kis kupac tölteléket, majd összegöngyölöm, a szabadon maradó levélszéleket pedig jól behajtogatom.
Az apróra vágott vöröshagymát tűzön megpirítom, hozzákeverek egy kanálnyi pirospaprikát. Hozzáadom a savanyúkáposzta kétharmadát, erre helyezem a tölteléket, majd beleborítom a maradék aprókáposztát. A lábast jól felengedem vízzel.
Sózás után 1-2 órán át főzöm lassú tűzön, míg a töltelékek is meg nem puhulnak. Ezután a töltelékeket kiszedem, a benn maradt káposztát pedig habarással sűrítem. Ezután visszateszem a tölteléket és még egyszer felforralom az egészet.
Tálaláskor tejföllel öntsük le!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!