Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
elkészítés
A piskótához a tojások fehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd beleforgatjuk a felvert fehérjét és a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Ha kész, lehúzzuk róla a papírt. A tepsit -amiben sütöttük- elmossuk, és kibéleljük az oldalát és az alját is folpackkal. Visszatesszük a kihűlt piskótát.
A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük.
A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd pici vízzel, kis lángon felolvasztjuk. Ne forraljuk, épp csak melegítsük. Tegyük őt is félre picit hűlni.
A joghurtot keverjük simára a porcukorral, vegyünk ki belőle 1 evőkanálnyit, és keverjük el a langyosra hűlt zselatinnal, majd keverjük hozzá a joghurthoz.
Forgassuk bele óvatosan a tejszínhabot.
A joghurtos massza felét öntsük a piskótalapra.
A málnából 9 szép szemet tegyünk félre a díszítéshez, a maradékot vágjuk félbe, és sűrűn rakjuk a joghurtos rétegre.
Öntsük rá a joghurt másik felét, és mehet pár órára a hűtőbe. Mikor kezd dermedni, tegyük a tetejére a 9 szem málnát úgy, ahogy a szeletek lesznek. (Én késsel halványan meghúztam a szeletek helyét, mikor betettem a hűtőbe.)
Néhány óra után szeletelhető.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 20x20 cm
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!