Recept: fonott kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

fonott kalács

Kalács
• Hozzávalók:
• 50 dkg kalácsliszt (45 dkg fehér liszt + 5 dkg tönkölyliszt - lehet sima fehér lisztből is, de akkor nem lesz olyan finom, inkább kenyérszerű)
• 2,5 dkg élesztő
• 1 kávéskanál porcukor
• 5 dkg vaj vagy margarin
• 3 dl tej
• 1 púpozott kávéskanál só
• tej vagy tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Egy lábasban megolvasztom a vajat, leveszem a tűzről, hozzáadom a sót, majd a tejet. Összekeverem. Kimérem a lisztet egy tálba, az élesztőt a cukorral folyékonyra keverem, a liszthez adom. A vajas-tejes-sós keveréket is a lisztre öntöm, összegyúrom. Sokáig kell gyúrni, míg már nem ragad az ember kezéhez a tészta. Ha megvan, letakarom, egy órát kelesztem. Megfonom, megkenem tejjel vagy tojássárgával, és a 220 fokra előmelegített sütőbe teszem. 35-40 percig sütöm. A legjobb, ha a sütés első 10-15 percében 5 percenként vízzel spricceljük, így különösen magasra kel és könnyű lesz.
Megjegyzés:
Olyan könnyű elkészíteni, mint a sima fehér kenyeret, mégis finomabb a tönkölyliszt és a tej miatt. A legjobb péksütemény reggelihez.

Látta 3457 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Molnár Jutka üzente 13 éve

Köszönöm Barbara,ird le légyszives,és megcsinálom,remélem sikerrel.Üdvözöllek. Jutka

Válasz

Liszka-Berényi Barbara üzente 13 éve

Sajnos nem igazán tudom,hogy mi lehet az ok.Nagyon sok minden okozhatja.Pl sütés és a kelesztés hőfoka,a dagasztott tészta állaga a liszt minősége.Én most legutóbb foszlós kalácsot készítettem és nagyon jól sikerült.Simán és gőzben is kelesztettem.Szívesen leírom a készítés módját ha van kedved kipróbálni.

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Barbara!! Gyönyörü ez a kalács! Mond meg nekem légyszives mit csinálok rosszul,hogy mindig kireped a kalácsom? Majdnem ilyen szép mint a tied sütés előtt,és mire megsül sutty kireped. Köszi..

Válasz

Köszönöm szépen,kifogom próbálni:)
További szép napot!

Válasz

Liszka-Berényi Barbara üzente 13 éve

Úgy emlékszem,hogy ez a hatos fonás volt.

Válasz

Én is szoktam kalácsot sütni,de ez a fonás gyönyörű.Én a 3-as fonást ismerem.Elárulnád ha megkérlek,hogy ezt hanyas fonással készited?
Előre is köszönöm a válaszod.

Válasz

Liszka-Berényi Barbara üzente 14 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

N. Csilla üzente 14 éve

gyönyörű fonat!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu