Recept: Orosz krémtorta(2010.04 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25052 fő
  • Képek - 8746 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Orosz krémtorta(2010.04

Orosz krémtorta

Hozzávalók:


Tortalap:

5 db tojás
5 dkg porcukor
10 dkg liszt

Krém:

3 dl tej
5 tojássárgája
25 dkg porcukor
1 rúd vanília
1 dl rum
15 dkg mazsola
1.5 dkg zselatin
6 dl tejszín
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A mazsolát rumba áztatjuk.

A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd a lisztet keverjük bele.

Egy tortaforma alját kikenjük, papírral béleljük, s előmelegített, közepes hőfokú sütőben kisütjük a tésztát.

A krémhez a tejjel simára keverjük a tojások sárgáit, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, és állandó keveréssel, gőz fölött forrpontig sűrítjük. (Nem forraljuk fel!)

Hozzáadjuk a citromhéjat, a hideg vízbe áztatott zselatint, jól elkeverjük, és lehűtjük.

Ekkor beleforgatjuk a 4 dl hideg tejszín felvert, kemény habját.

A tortalapot 3 lapra szeljük.

A formát kibéleljük zsírpapírral, beletesszük az első lapot, meglocsoljuk a mazsoláról leszűrt rummal, a krém egyharmadát rákenjük, s megszórjuk a mazsola felével.

Ismét tortalap a töltelékkel, majd az utolsó lap, krémmel. Hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt óvatosan kivesszük a formából a tortát, a maradék 2 dl tejszín felvert habjával az oldalát is bevonjuk, s tetejét tetszés szerint díszítjük.


A krémhez a tojások sárgáját kiválthatjuk vaníliás pudingporral is, ekkor az arányok a következők:

6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín
citromhéj, zselatinpor

Látta 1619 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Dócziné Kertész Erika üzente 13 éve

Igen,valóban a főzött krémnél nincs is jobb.Én sem szeretem a régi hagyományos vajkrémeket,amikkel a cukrászdákban lehet találkozni.Egy szelettől gyomorrontást lehet kapni:)Ha csak tehetem főzött krémmel készítem a tortákat.Én is legközelebb főzött krémmel készítem el a diótortát is.Kíváncsi vagyok azzal milyen lehet.Szerintem csak is finom.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Biztos nagyon finom, meg is sütöm még ma.Az a jó, hogy főzött krém van hozzá, mert én a vaj+cukor krémet nagyon" tömény"-nek találom.
Az előbb olv. a diótortát, de azt is főzött krémmel szeretem.

Válasz

Vass Éva üzente 14 éve

Kipróbáltam, nagyon finom!!!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu