Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 12 dkg vaj vagy margarin,, 2 ek porcukor, 1-2 ek tejföl, csipetnyi só.
A töltelékhez: 1,5 kg alma, cukor és őrölt fahéj ízlés szerint.
Az alsó tésztalap szórásához darált dió ( ízlés szerint).
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, tejfölt, és sót.
Jól összedolgozzuk, és elfelezzük(az egyik rész egy kicsit nagyobb és vastagabb legyen). Kikent tepsibe terítjük a vastagabb lapot, erre kerül a töltelék.
A meghámozott almát lereszeljük, a levét enyhén kinyomkodjuk (ha szeretjük, akkor megihatjuk), majd cukorral és fahéjjal megpároljuk.
Alulra tesszük a vastagabb lapot, megszórjuk darált dióval, megkenjük a kihűlt fahéjas párolt almával, majd ráfektetjük a másik lapot a tetejére. A széleit összenyomkodjuk, és lekenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben-közepes lángon sütjük.
Megjegyzés: A leeső tésztát összegyúrjuk, és nekünk tetsző formákkal kiszaggatjuk, ezzel díszítjük a piténk tetejét.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!