Recept: Henike szülinapjára 2012 /torta mozaikja/ (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8757 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8757 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8757 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8757 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 376 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Henike szülinapjára 2012 /torta mozaikja/

A torta tésztája szinte u.az, mint Marcsi "drazsé szelet" sütiének,
finom, puha és elég masszív is.

Vajas piskóta.

Sárga tésztához: 3 db tojássárgája, 6 dkg. vaj, 7,5 dkg. cukor, 9 dkg. liszt, fél citrom leve és héja, fél cs. sütőpor, 2-3 ek. tej,
Jó habosra kikevertem, majd óvatosan a felvert tojáshabot is hozzáadtam
160 fokos sütőben 30 percig sütöttem.

A barna tésztához: u.az. citrom nélkül, és 1 púpos ek. kakaóport tettem amit a liszt mennyiségéből leszámítottam.

Krém: 3 tejszínízű pudingpor, 9 dl tej, cukor, 20 dkg.vaj, pár csepp citromlé.
A puding, ha jól kihűlt a habosra kevert vajjal ismét jól kihabosítottam, ebből vettem ki annyi mennyiséget ami a torta tetejére és a külsejére is kellett. A többi krémbe nagyon óvatosan kevertem még darabokra tört boci keserű csokit.
-Forróvíz felett felmelegített csokit zsírpapírra kentem vékonyra és hűtőben nagyon lehűtöttem, majd darabokra törtem.
A lekent lapokra meggyet rakosgattam, amit kissé bele is nyomtam még a krémbe.
-Saját levében megfőztem a kifejtett mirelit meggyet cukorral és mikor már kevés leve volt 1 ek. zablisztet forraltam hozzá./ezt előző nap készítettem, hogy legyen ideje jól kihűlni./
Zabliszt egyszerű őrölt zabpehely, de jó helyette az étkezési keményítő is.

A lapokat úgy vágtam, hogy kicsit csíkos legyen a kész torta, bár a meggy "maszat" miatt kevésbé érvényesül a minta.
A készre töltött tortát legalább 4-5 órát hűtjük. Tetejét csokival öntöttem le, ami után szintén hűtöttem.

Külső csoki hab: 2 dl. tejszínt egy tábla /90 g./ boci keserű csokival addig kell forralni míg teljesen fel olvad, még a legapróbb csoki foszlány is. Ezt is érdemes előző este elkészíteni mert nagyon ki kell hűlnie.
Jól kihűlt akkor lehet habosítani ez legalább tíz perc lesz, de megéri mert nagyon finom a végeredmény!

A kész tortát előre készített cukorhab virágokkal és kerettel díszítettem.
A számok is abból készültek.

saját munkám

Látta 2947 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gratulálok a sok szép munkádhoz Marika.
További sok sikert kívánok:Edit.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Marika!!
Nagyon finom tortát sütöttél .Nagyon jól néz ki.Most megkóstolnám.Puszi Marcsi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Andy yyyyy írta 12 órája a(z) bogyós fórumtémában:

Your post about avoiding scams is really educational! This is ...

Andy yyyyy írta 12 órája a(z) karamell fórumtémában:

You made an excellent post about preventing scams! It is ...

Andy yyyyy írta 12 órája a(z) Alaposan nézzük meg, hogy miből főzünk! fórumtémában:

Well done for drawing attention to the dangers of dishonest ...

and yy írta 12 órája a(z) Egyszerű, egészséges és olcsó pástétomok! fórumtémában:

This post about preventing scams is really beneficial! I...

and yy írta 12 órája a(z) NINCS MOSOGATÁS! CSAK ÖBLÍTÉS! fórumtémában:

This is an excellent review on betting scams! You did a ...

Jhon Blake írta 12 órája a(z) Mit hallgattok főzés közben? fórumtémában:

Your emphasis on preventing betting scams is excellent! It is...

Andy yyyyy írta 12 órája a(z) Otthoni munkalehetőség fórumtémában:

Your dedication to combating fraudulent betting websites is ...

Jhon Blake írta 13 órája a(z) Zöldborsó leves fórumtémában:

It is important to talk about scam prevention in betting, therefore ...

and yy írta 13 órája a(z) Lekvár-variációk fórumtémában:

Your explanation of how to identify phony betting...

and yy írta 13 órája a(z) avokádó fórumtémában:

It is a really important topic, and your piece about bogus...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu