Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Mézes tortalap:
20 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
1 tojás
10 dkg porcukor
2,5 dkg margarin
Piskótalap:
4 tojás
20 dkg porcukor
4 evőkanál hideg víz
5 dkg porcukor
½ csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
20 dkg liszt
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg Ráma margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mézes laphoz az alapanyagokat a liszt és a szódabikarbóna kivételével vízgőz fölött, állandóan kevergetve pár percig főzzük, majd levesszük, és a szódabikarbónás, szitált lisztet beledolgozzuk. A masszából sütőpapírral bélelt 22 cm tortakarikába simítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C) 20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk és ketté vágjuk.
A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd tovább verve, kanalanként adagoljuk bele a vizet, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaós, sütőporos, szitált lisztet, és beleforgatjuk lazán a tojások fehérjének keményre vert habját.
Papírral bélelt, közepes méretű tepsiben sütjük ki, kihűtjük.
A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra verjük, a tejkrémet kanalanként hozzáadjuk, és vaníliás cukorral, kókuszreszelékkel ízesítjük.
A kihűlt piskótát két lapra elfelezzük, egymáson hagyva a lapokat, hosszanti irányban öt egyforma csíkra vágjuk, így 10 db, kb. 35x5 centis csíkunk lesz.
A krém negyed részét félretesszük, a többivel a csíkok egyik oldalát kenjük meg, és a torta alsó mézes korongját. Az első megkent csíkot szorosan feltekerjük, és a korong közepére állítjuk.
A többi krémes tésztacsíkot is az álló tekercs köré tekerjük, így teljesen befedjük a korongot.
A félretett krémmel megkenjük a tekercs tetejét, befedjük a másik mézes lappal. Díszítjük ízlés szerint. Én vajkrémmel vontam be és a díszítés is abból készült.A zöld színt spenóttal színeztem, a lilás-rózsaszínt pedig céklával.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!