Recept: Meggyes charlotte (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Meggyes charlotte

A meggyes charlotte életem eddigi legfinomabb tortája. Akkora sikere volt családszerte, hogy a rokon mestercukrász is elkérte a receptjét. Ez most nem nagyzolás, hanem igaz. Isteni ez a torta. Ja, és a kicsi fiam 5. szülinapjára készült!!!

Látta 1033 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Zsálya Lilly üzente 15 éve

köszi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szia Lilly! Ne félj tőle, mert nem lesz az kemény. Megmondom miért is : a megszokott módtól eltérően ezt a pudingot rendesen a pudingos papír hátulján ahogy le van írva, 5 dl tejben kell felfőzni, ami nem egy kemény dolog amúgy sem. Ha felfőzöd, utána rakod bele az 5 evőkanál cukrot, ami még jobban lazítani fogja. Nem elég bele csak a mascarpone, hanem az egy zacskó zselatinfix is kell bele.Én nagyon szeretem ezt a fixet, mert nem kell felfőzni vízzel, meg melegítgetni, hanem csak megy bele a krémbe a zacskóból. Próbáld csak ki egész nyugodtan, nem ördöngösség. A piskótákat rendezgetni az egy kicsi macera, de meg tudod csinálni. Izgulok érted, üdv: Berni

Válasz

Zsálya Lilly üzente 15 éve

Ez a torta a leírás alapján valóban nagyon ízletes lehet. Biztosan elkészítem én is. Egy felvetésem volna mégis: a pudingos krémet kikevered mascarponéval, és még zselatint is teszel. Nem sok egy kicsit? A puding is , a mascarpone is sűrű. Én nem tennék bele plusz kötőanyagot. Üdv: Zsálya Lilly

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Meggyes Charlotte


Hozzávalók: 2×3 tojásos tortalap, 1 csomag babapiskóta

Meggyes krém:
30 dkg kimagozott meggy 375 g konzerv
10dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 mokkáskanál fahéj
1 ½ evőkanál étkezési keményítő

Mascarponés krém:
25 dkg mascarpone krémsajt
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás ízű pudingpor
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 csomag Dr. Oetker zselatinfix
0, 5 dl víz

Tetejére:
4 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
3 csomag habfixáló
1 konzerv meggybefőtt

Mártogatáshoz: narancslé, vagy befőttlé

Elkészítés:
A meggyes krémhez a meggyet a cukorral, és a fahéjjal megpároljuk, és a végén hozzáadjuk a hideg vízben simára kevert keményítőt, és a további 1-2 perc alatt besűrítjük. Időnként kevergetve kihűtjük.
Elkészítjük a pudingot a tejjel, és a cukorral a szokásos módon, és szintén hagyjuk kihűlni.
A mascarponét kikeverjük porcukorral, hozzáadjuk a hideg pudingot, és jól elkeverjük. Aztán az egészbe belekeverjük a csomag zselatinfixet.
Az egyik tortalapot a kapcsos tortaformába tesszük. A lap széléből levágunk egy kicsit körbe, hogy a babapiskótát mellé lehessen állítani, a forma széle mentén. Mielőtt a babapiskótákat beillesztjük, belső oldalukat egy pillanatra megmártjuk a narancslébe, vigyázva, nehogy elázzon.
A piskótalapot is meglocsoljuk narancslével. Erre kerül a meggyes krém fele, amelyre a mascarpones krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyan így járunk el.
Tetejét felvert tejszínhabbal vonjuk be, aminek a tetejére viszont teszünk még félbe vágott meggyeket. Másnapig hűtőben hagyjuk pihenni, dermedni, és tálalás előtt óvatosan levesszük a tortakarikát róla.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Most itt ebben a pillanatban megfogadom, hogy holnap reggel ha felkelek, az lesz az első. Csak ma ne kelljen, mert nem olyan régen végeztem el úgyan ezzel a tortával. Meg van bolondulva a tág családi kör, mert mindenki ilyet akar enni. Ígérem leírom!!! :-)))

Válasz

Zsálya Lilly üzente 15 éve

És a recept, hogy is szól?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu