Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Diós-mazsolás fonott kalács
Hozzávalók:
2,5 dl tej
10 dkg porcukor
½ kk kanál só
10 dkg vaj
2 tojássárgája
50 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
½ dl rum
fél maréknyi mazsola
fél maréknyi apróra vágott dió
egy maréknyi szeletelt mandula
1 tojás a kenéshez
1 evőkanál porcukor a szóráshoz
A megmosott mazsolát áztassuk be a rumba.A tejet,porcukrot,sót,tojássárgáját és az olvasztott,de már nem meleg vajat,liszet és az élesztőt a kenyérsütőbe rakjuk. Tészta dagasztás,kelesztés programon elindítjuk a gépet.A dagasztás utolsó 5 percében beletesszük a rumba áztatott mazsolát és az apróra vagdalt diót.A gépben hagyjuk kelni.
Amikor megkelt osszuk el a tésztát kilenc egyforma részre,majd enyhén belisztezett gyúródeszkán mindegyik cipóból sodorjunk egyforma hosszú rudakat.
Négy tésztarúdból fonjuk meg a kalács alsó részét.Középről kezdjük a fonást.Nem kell szorosra fonni.Három másik rúdból pedig,a szokásos módon készítsünk hármas fonatot.A megmaradt két rudat sodorjuk össze.
A tepsibe tegyünk sütőpapírt tegyük bele a négyes fonatot,majd erre helyezzük rá a hármas fonatot,erre pedig a két összesodort szálat.Rövid ideig hagyjuk kelni.Majd kenjük meg a felvert tojással,szórjuk meg mandulával.
Néhány hústűvel,vagy fogpiszkálóval tűzzük össze a fonatokat,hogy ne csússzon szét.
Előmelegített sütőben 220 C fokon 10 percig süssük,majd csökkentsük a hőmérsékletet 160 C fokra,és süssük tovább 30 percig.Amikor kisült,szórjuk meg porcukorral.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!