Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ezt a receptet is a NoSalty-n találtam, klívi" receptje. Köszönet érte.
40 dkg. liszt
15 dkg.porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
fél citrom lereszelt héja
25 dkg. margarin
2 tojás sárgája
fél mokkás kanál szódabikarbóna
Máz: 15 dkg. ét v. tejcsoki
1 evőkanál napraforgóolaj
A sót, a cukrokat, citromhéjat(én egy egészet belereszeltem), a szódabikarbónát elkeverni a lisztben. Belemorzsolni a margarint, hozzáadni a tojássárgákat és összegyúrni.(én robotgéppel csináltam) Mehet a hűtőbe fél órára.
Addig a tepsiket kibélelni sütőpapírral és bemelegíteni a sütőt 180 fokra.
A hűtőből kivéve, lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrni, és 6-7 mm. vastagra nyújtani. 6 cm. kiszúróval kiszúrni. A közepét egy kisebbel kiszúrni. Ha van olyan kiszúród ami egyben csinálja az nagy könnyebbség! A sütőben kb. 10 perc alatt megsül. Nekem nem sikerült egyforma vastagra, ezért nagyon kellett figyelnem. Akkor jó, ha az alja már kissé barna.
Amíg hűlnek addig elkészíteni a mázat. A csokit felolvasztani gőz fölött v. mikróban az olajjal és jól elkeverni. Én a felét tejcsokival a másik felét étcsokival csináltam. Nekem nem tetszett ez az olajos megoldás, mert nagyon nehezen száradt így meg. De hát ki hogy gondolja!
A kihűlt karikákat félig belemártani a csokiba, az aljáról a lapos edény szélén a felesleg lehúzható, majd rácson v. sütőpapíron hagyni kell megkötni a csokit. Állítólag ha teljesen megköt könnyen leválasztható a papírról, de nekem valahogy nem sikerült jól. Azért gondolom, hogy legközelebb olaj nélkül maga a csoki hamarabb megköt.
A recept "gazdája" szerint fémdobozban sokáig eláll.(ezt én most próbálom ki):)
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!