Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A No Saltyn találtam ezt a receptet, Hossó Anitának köszönet érte.
1 vaníliás rúd(én vaníliás cukrot használtam)
33 dkg. lágy vaj/margarin
14 dkg. porcukor
pici só
1 tojás
1 narancs lereszelt héja
40 dkg. liszt
14 dkg. darált mák
+ a ragasztáshoz tetszőleges lekvár(én szilvalekvárt használtam, nagyon illik a mákhoz)
+ a díszítéshez 10 dkg. csoki (ét v. tej v. bevonó)
Tészta: összegyúrjuk a tésztához valókat, lehet használni a robotgépet, majd fóliába csomagolva egy éjszakát a hűtőbe tesszük.
Másnap legalább 3 tepsit sütőpapírral kibélelünk és lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 3 mm. vastagra. Tetszőleges kiszúróval (kb. 5-6 cm, átmérőjűek legyenek) kiszaggatjuk és a tepsibe sorakoztatjuk. Egy teli és egy lyukas formánk legyen. Ha nincs, akkor egy telit kiszúrunk pl. gyűszűvel. Persze itt is a fantáziának nincs határa. A tepsibe rakott sütikéket fél órára hideg helyre tesszük, csak utána kezdjük el sütni.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra és betesszük a tepsiket. Kb. 10-12 perc alatt megsülnek. Hagyjuk kihűlni és utána töltjük meg a lekvárral. Kicsit hagyjuk összeállni őket és akkor a felolvasztott csokival díszítjük ki hogyan szeretné.
Fémdobozban tároljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!