Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gabriella kreatív konyhájából mentettem le kb. 2 éve ezt a receptet. Most másodszor készítettem el, de kicsit változtattam a technikán. A receptben az eredetit írom le.
25 dkg. margarin
15 dkg. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db. tojás sárgája
30 dkg. liszt
2 db. narancs lereszelt héja
10 dkg. mazsola
1 dl. rum v. narancslé, de lehet vegyesen is
Be kell áztatni a rumba v. narancslébe a mazsolát. A margarint elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojássárgát. Jól kidolgozzuk. Egy tálban a lisztbe keverjük a narancshéjat és a lecsöpögtetett mazsolát, majd belekeverjük a margarinos masszába. Jól elkeverjük és fóliába csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe. Hűtőből kivéve rudat formázunk belőle, korongokat vágunk és betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Minél vastagabb annál puhább. Előmelegített sütőben 175 fokon 15 percig kell sütni. A tepsiben kell hagyni kihűlni.
Én most így készítettem, mert siettem: nem tettem a hűtőbe, hanem diónyi gombócokat gyurmáztam és a tepsiben ellapítottam nem túl vékonyra. Mivel nem volt itthon elég margarin, 20 dkg. margarint és 5 dkg. zsírt használtam. Szerintem így is jó lett. A tetejére nyomtam egy kis mintát.:)
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!