Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Fél kg.liszt, 2 dkg. élesztő, 1 csapott evőkanál só, 2 dl. joghurt, vagy házilag altatott tej (aludttej), másfél dl. langyos víz, olaj a kisütéshez
A hozzávalókat összeállítom, egy fakanállal jól átveregetem, mintha nokedlit készítenék. 20-30 percre félreteszem kelni. Ha láthatóan duplájára kelt, újra dagasztok rajta a fakanállal, majd mikor "arra járok", újra és újra.
Ha én elhatározom, hogy reggelire lángos szeretnék enni, előtte este megdagasztom a tésztát, így van rá idő nagyon jól kidolgozni, hiszen a könnyű tésztának az a titka. Természetesen ilyenkor éjszakára olajos zacskóval letakarva hűtőbe teszem.
Semmi baj sincs akkor sem, ha reggel határozom el, hogy szeretnék enni, - már így is készítettem, mégis jó volt - akkor egyszer megkelt, olajos kézzel öklömnyi tésztadarabokat szakítottam, azokat is olajos tálcára raktam, újra kelesztettem, majd tányér méretűre húztam a közepénél kissé elvékonyítva és a kb. 2 liternyi forró olajba fektettem. Természetesen az első oldalát ennek is, mint a fánknak fedő alatt sütöm, hogy szalagos legyen.
A szép barnára sült lángosokat papírszalvétára rakom, hogy a felesleges olaj leitatódjék, majd tetszés szerinti feltétet rakok rá - tejfölt, sajtot, sós fokhagymát, vagy aki amit szeret.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!