Recept: Somlói galuska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25053 fő
  • Képek - 8749 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Somlói galuska

23x36-os tepsihez.
Hozzávalók:
Sima piskóta :4 tojás, 4 evőkanál rétesliszt, 4 ek. kristálycukor, 1 csipet só
Kakaós piskóta: 4 tojás, 3 ek. rétesliszt, 2 ek. kakaópor ,4 ek. k.cukor, 1 cs. só
Diós piskóta: 4 tojás, 4 ek. k.cukor, 3 ek. rétesliszt, 3 ek. darált dió .
A háromféle piskótát külön-külön edényben elkészíteni. A tojásfehérjét keverőtálban a sóval jó keményre verni, majd kanalanként bele a cukrot, ha már nagyon kemény egyenként a tojássárgákat miközben folyamatosan verjük. Végül laza mozdulatokkal a szitált 1: lisztet, 2:liszttel kevert kakaót 3: a liszttel elkevert diót. A sütőt előmelegíteni 180 fokra, a tepsi kibélelni sütőpapírral, majd a 3 féle tésztából evőkanalanként váltakozó halmokat rakni egymás mellé , majd fölé. Tűpróbáig sütni, kb. 25 perc, de nagyon kell figyelni! A megsült tésztát rácson hagyni kihűlni.
Krémek: 5db. tojássárgáját, 13 dkg. cukorral, 2.5 csomag vaníliás pudinggal és 1 cs. sóval simára keverni, majd a tűzről levéve felönteni 1.2 l. forralt tejjel. Ezt a keveréket lassú tűzön kevergetve felforralni, a végén 1 ek. margarint is keverni hozzá. A tűzről levéve 3 felé kell osztani. Elsőt ízesíteni 2 cs. vaníliás cukorral, a 2.: púpos ek. kakaópor, 3.: 15 dkg. durvára darált dióval.
Csokoládéöntet: 30 dkg. étcsokit beletördelni 4 dl. Hulalába és lassan, kevergetve felforralni, majd kihűteni. A végén 1 kk. rumaromát keverni bele.
Mazsola áztatása: negyedóráig. 20 dkg. mazsolát, 2 dl. vízben elkevert kevés porcukorban, 1 ek. rumaromában áztatni. Kóstolni, hogy ne legyen nagyon édes. Az idő eltelte után a mazsola felét belekeverni a kakaós, a másik felét a diós krémbe. A levét felfogni, mert ezzel kell meglocsolni a piskótákat.
Összeállítás: A piskótát háromba vágni és az alsó lapot betenni a tepsibe, majd meglocsolni és kedved szerinti krémet rákenni. Mehet rá a 2. lap, kicsit lenyomkodni, meglocsolni és a 2. krémet rákenni. Mehet a 3. lap, lenyomkodni, meglocsolni és a 3. krémet rákenni. Erre a krémre felvert Hulalát, kb. 4 dl. kell , rákenni és meglocsolható a csokiöntettel.
Tálalás: Egy nagyobb evőkanállal darabokat szaggatunk a tésztából és egy tányérra v. tálkába teszünk. Itt még lehet tejszínt és öntet is tenni rá kedvünk szerint. A másik módja ha tortaként v. süteményként szeleteljük és díszítjük kedvünkre.

Látta 1303 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Máté Mária üzente 12 éve

Lemaradt: A recept ötletét a "Süt, főz, nem szakács" oldalon és a Szalai Könyvkiadó Desszertek c. könyvében találtam. Én ezekből és még más receptekből "ollóztam" össze ez a receptet. Szerintem egyszerű elkészíteni, igaz bonyolultnak tűnik, de nem az.
Köszönet érte.
Marcsi

Válasz

Máté Mária üzente 12 éve

A viszonylag részletes receptet leírtam és nem hagyta elmenteni! Vajon miért?

Válasz

Demeter Eva üzente 12 éve

nagyon jol nez ki persze hogy ird le.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu