Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
23x36-os tepsihez.
Hozzávalók:
Sima piskóta :4 tojás, 4 evőkanál rétesliszt, 4 ek. kristálycukor, 1 csipet só
Kakaós piskóta: 4 tojás, 3 ek. rétesliszt, 2 ek. kakaópor ,4 ek. k.cukor, 1 cs. só
Diós piskóta: 4 tojás, 4 ek. k.cukor, 3 ek. rétesliszt, 3 ek. darált dió .
A háromféle piskótát külön-külön edényben elkészíteni. A tojásfehérjét keverőtálban a sóval jó keményre verni, majd kanalanként bele a cukrot, ha már nagyon kemény egyenként a tojássárgákat miközben folyamatosan verjük. Végül laza mozdulatokkal a szitált 1: lisztet, 2:liszttel kevert kakaót 3: a liszttel elkevert diót. A sütőt előmelegíteni 180 fokra, a tepsi kibélelni sütőpapírral, majd a 3 féle tésztából evőkanalanként váltakozó halmokat rakni egymás mellé , majd fölé. Tűpróbáig sütni, kb. 25 perc, de nagyon kell figyelni! A megsült tésztát rácson hagyni kihűlni.
Krémek: 5db. tojássárgáját, 13 dkg. cukorral, 2.5 csomag vaníliás pudinggal és 1 cs. sóval simára keverni, majd a tűzről levéve felönteni 1.2 l. forralt tejjel. Ezt a keveréket lassú tűzön kevergetve felforralni, a végén 1 ek. margarint is keverni hozzá. A tűzről levéve 3 felé kell osztani. Elsőt ízesíteni 2 cs. vaníliás cukorral, a 2.: púpos ek. kakaópor, 3.: 15 dkg. durvára darált dióval.
Csokoládéöntet: 30 dkg. étcsokit beletördelni 4 dl. Hulalába és lassan, kevergetve felforralni, majd kihűteni. A végén 1 kk. rumaromát keverni bele.
Mazsola áztatása: negyedóráig. 20 dkg. mazsolát, 2 dl. vízben elkevert kevés porcukorban, 1 ek. rumaromában áztatni. Kóstolni, hogy ne legyen nagyon édes. Az idő eltelte után a mazsola felét belekeverni a kakaós, a másik felét a diós krémbe. A levét felfogni, mert ezzel kell meglocsolni a piskótákat.
Összeállítás: A piskótát háromba vágni és az alsó lapot betenni a tepsibe, majd meglocsolni és kedved szerinti krémet rákenni. Mehet rá a 2. lap, kicsit lenyomkodni, meglocsolni és a 2. krémet rákenni. Mehet a 3. lap, lenyomkodni, meglocsolni és a 3. krémet rákenni. Erre a krémre felvert Hulalát, kb. 4 dl. kell , rákenni és meglocsolható a csokiöntettel.
Tálalás: Egy nagyobb evőkanállal darabokat szaggatunk a tésztából és egy tányérra v. tálkába teszünk. Itt még lehet tejszínt és öntet is tenni rá kedvünk szerint. A másik módja ha tortaként v. süteményként szeleteljük és díszítjük kedvünkre.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!