Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lehet, hogy túl aprólékos vagyok ezekben a recept írásokban, de elsősorban nem a profiszakácsoknak írom, hanem a magamfajta amatőröknek.
Az általam elkészített töltött paprika receptje:
Kimentem a kertbe, levettem 10 db. szép húsos, közepes méretű paprikát. Megmostam, kicsumáztam, belsejét egy gondolatnyira megsóztam, félretettem. 60 dkg. darált pulykahúsból elkészítettem a tölteléket, melybe kb. 10 dekányi megmosott rizst, fél evőkanál sót, fél evőkanál őrölt paprikát, kicsi vegetát, borsot tettem. Tiszta kézzel eldolgoztam a tölteléket, majd azért megkóstoltam egy "szilánkot" kell-e még bele valami fűszer. Ha pótolni kell valami adalékot, fontos, hogy újra át legyen gyúrva a massza, hogy egyenletesen elvegyüljön benne.
Ekkor egy kanál segítségével megtöltöttem a paprikákat, majd egy szélesebb aljú lábosba szorosan egymás mellé raktam. Gyenge sós vízzel felöntöttem, úgyhogy éppen ellepje. Ha maradna ki töltelék, csupasz gombócok formájában a paprikák mellé rakom. Feltettem főni.
Közben 2 nagy doboz és két kis doboz paradicsompürét kevés vízzel símára kevertem, majd egy serpenyőben elkészült és kihűlt rántásra ráöntöttem. Visszatettem a lángra, újramelegítve összeforraltam. Ezalatt megfőtt a paprika is. Kiszedtem a lábosból és a rántásos paradicsom pürét folytonos kevergetés közben ráöntöttem a lábosban maradt forró lére. Símára forraltam, módjával sóztam, cukroztam és a töltött paprikákat visszaraktam ebbe a finom paradicsompürébe. Egyet "rottyant" és kész volt a töltött paprikám.
Jelzem, ez az én receptem, biztosan mások máshogyan készítik, attól még lehet az is nagyon finom.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!