Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nyáron a hőmérséklet emelkedésével nő a kiszáradás veszélye, így fokozott odafigyelést és folyadékbevitelt igényel, hogy szerveztünk vízháztartását egyensúlyban tartsuk. A változatosság a folyadékpótlást is megkönnyíti. Az Európai Hidratációs Intézet szakemberei szerint az ásványvízen, üdítőkön kívül egy magas víztartalmú nyári étrend is hatékonyan hozzájárul a hidratációhoz.
Utazás közben is fontos, hogy eleget igyunk, hisz a kiszáradás enyhe tünetei is megnövelik a balesetek kockázatát.
Az aszalt paradicsom olyan univerzális ízbomba, ami kötelező tartozéka kellene, hogy legyen minden konyhának. Viccesen kevés munkával elkészíthető, ráadásul most még szezonja is van: finom paradicsom is van, meleg is van, hajrá!
A paradicsomszárítás hagyományosan fél nyáron át tartó projekt, ami akkor kezdődik, amikor beérnek a kertben az első szemek. Ha nincs kert, az sem baj, lényeg, hogy nagyon finom, édes paradicsomokat aszaljunk, mert végül ugyanazt az ízt kapjuk, mint amivel indultunk, csak sokkal koncentráltabban.
|
|
A cukorbetegek és az inzulinrezisztenciában szenvedők jól tudják, hogy nem mindegy, mikor milyen felszívódású ételek kerülnek a tányérra, így nagy odafigyelést igényel a részükről egyes menük megválasztása. Sokan úgy gondolják, hogy ezzel néhány kedvenc ételüktől is búcsút vehetnek, ám szerencsére vannak olyan praktikák, melyekkel lassítható egyes ételek felszívódása. Ehhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa adott néhány hasznos tanácsot.
A termesztés költségei egy év alatt jelentősen növekedtek, de a gazdák minden gond ellenére bizakodók. Idén időben meg tudtak jelenni a hazai piacon, felváltva a görög és az olasz termést. A Tolna megyei termelőktől kilónként 70 és 100 forint között veszik át a felvásárlók a dinnyét. A szedresi Bognár János elmondta, ezzel az árral elégedettek. Április közepe óta – akkor tették fóliaalagútba a palántákat – dolgoznak azért, hogy nyáron legyen bevételük.
Ha konyhafelújítás előtt áll, az első lépés az új konyha elrendezésének a megtervezése. Megmutatjuk, mik a lehetőségek!
Nyitott tér
Igazi társasági tér alakítható ki, ha összenyitja a konyhát a nappalival. Nagy előnye, hogy akkor sem kell nélkülöznie a családnak vagy a vendégeknek a társaságát, amíg ön a konyhában süt-főz. Ha a falbontás mellett dönt, ügyeljen arra, hogy jó minőségű, hatékony szag-, és páraelszívót szereltessen be.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
A már világszerte egyre ismertebb Cobb salátát Bob Cobb, a Los Angeles-i Brown Derby étteremlánc tulajdonosa, találta fel 1937-ben. A történet szerint egy híres, késő esti vendégének az étterem hűtőszekrényében talált hozzávalókat apróra vágva állította össze a salátát. Ettől kezdve a vendég, Sid Grauman, gyakran kérte ezt a salátát, ami aztán felkerült az étlapra és Hollywoodban gyorsan...
hozzávalók / 4 adag
A perzselő nyári melegben nem tanácsos huzamosabb ideig a napon tartózkodni, pláne a megfelelő védelem nélkül. A napsugárzás különféle veszélyes következményekkel járhat a bőrráktól a ráncokig, valamint a májfoltoktól a napégésig. Fontos, hogy megtegyünk bizonyos óvintézkedéseket, hogy megóvjuk a bőrünket a sérülésektől.
Milyen ételekkel óvhatod meg a bőrödet?
Citrusfélék
Mivel gazdagok C-vitaminban, így bizonyos fokú védelmet nyújtanak a nap UV-sugárzásából származó sérülésekkel szemben.
Az eddig ismert alapízek az édes, a keserű, a sós, a savanyú és az umami, a „kellemesen aromás ” glutamát-íz. Amerikai kutatók szerint a hatodik a zsír.
A zsírnak egyedi és kellemetlen íze van, amit a tudósok oleogustusnak neveztek el. Úgy gondolják, hogy az íz azonosítása az elhízás elleni küzdelemben, és a zsírt helyettesítő élelmiszerek előállításában is szerepet játszhat, nyilatkozta Richard Mattes professzor, az indianai Purdue Egyetem táplálkozással összefüggő viselkedést kutatási központjának igazgatója.
Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes zöldségalapú leves diétás és egészséges fogás. Íme egy rövid útmutató ahhoz, melyik fogások alkalmas inkább előételnek, és melyik főételnek.
Egészséges? Mindenképpen! A paradicsom piros színe a likopin nevű növényi anyagnak köszönhető, amely sejtvédő hatású, és rendkívül egészséges. A levesben szinte semmi zsiradék nincs, feltéve, hogy nem krémleves!
Alakvédő? Ha friss vagy konzervparadicsomból készíti, cukor nélkül, akkor egyáltalán nem hizlal.
Végre itt van minden idők, legalábbis az idei nyár kedvenc brownie receptje! Egy tökéletes édesség, ahol keveredik az édes lágyság, a darabos, markáns keksszel. Ezzel a desszerttel garantáltan hódítani fogsz vendégeid körében!
Amire szükséged lesz:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál instant kávépor
- 5 nagy tojás
- 30 dkg fehér cukor
- 15 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 4 csészényi törött oreo
- 2 evőkanál vanília-kivonat
Így csináld:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra!
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu