Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

 Imádjuk a citrusféléket, a kertben is jól mutatnak, de hogyan gondozzuk őket, hogy sokáig kertünk ékkövei maradjanak? Most eláruljuk!

 

Imádjuk a citrusféléket. Kertészeti vásárlásainkból sokan térünk haza kumkvattal, cirommal, mandarinfélékkel vagy lime-mal, és első nyáron élvezzük is saját termésünket. Pár hónapon át állnak a forró teraszon, aztán tanácstalanok leszünk: tulajdonképpen hogyan kell kezelni őket?

 

Élőhely

A citromokat a könnyebb szállíthatóság miatt árulják kis konténerben, de ezt ajánlatos azonnal nagyobbra cserélnünk, amint hazaértünk.

Tovább 

network.hu

 Könnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.

Hozzávalók:

A piskótához:

- 130 g finomliszt

- 2 evőkanál kakaópor

- ½ evőkanál szódabikarbóna

- 1 csipet só

- 120 ml író

- 1 teáskanál vaníliaaroma

- 1 teáskanál fehérborecet

- 120 g sótlan, lágy vaj

- 150 g porcukor

- 1 nagy tojás

- 1 ½ evőkanál piros zselatinpor

- 30 ml víz

A töltelékhez:

- 250 g zsíros krémsajt

- 130 g olvasztott fehér csokoládé

- 50 g sótlan, lágy vaj

- 50 g porcukor

 

Elkészítési idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Adag: 8-10

 

Elkészítés:

1.

Tovább 

 

network.hu

 Gyakran beveted a különböző fogfehérítő szokásokat, mégsem látsz tartós eredményt? Lehet, hogy nem a praktikákban, hanem ételeidben kell keresned a hibát! Ugyanis tucatnyi olyan étel, ital akad, amely leszámol gyönyörű mosolyoddal. Lássuk hát, mik is ezek!

Vörös- és fehérbor

Sokan tudják, hogy a vörösbor segíti a lepedékképződést, ám azt kevesen gondolnák, hogy bizony a fehérbor is nagy barátja a lepedékeknek. Magas savtartalma miatt ugyanis pusztítva a zománcokat durva foltokat hagyhat.

Tovább 

network.hu

 A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Minőségi koktélokhoz minőségi alapanyagokra lesz szükségünk.

Alapanyagok, italok:
A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Valószínűleg otthon van néhány italfajtánk, a gazdaságos és egyszerű megoldás ilyenkor ezekhez keresni italokat. A legtöbb koktél 1-2 tömény italfajtát, likőrt vagy keserűt, illetve néhány gyümölcslevet tartalmaz.

Tovább 

network.hu

 A súlyvesztés, illetve a karcsú alak megőrzésének egyik feltétele, hogy nem visszük túlzásba a zsíros ételek fogyasztását.

Fontos leszögetni, hogy a zsírok fogyasztása elengedhetetlen, hiszen a zsírban oldódó vitaminok csak így tudnak hasznosulni. Nem mindegy azonban, hogy mennyit fogyasztunk a különböző zsiradékokból, és azt milyen formában visszük be a szervezetünkbe.

Sokszor halljuk például, hogy a vaj egészségtelen, de ez tévhit! A lényeg, hogy kis mennyiségben fogyasszuk, és ha lehet, válasszunk csökkentett zsírtartalmú terméket.

Tovább 

network.hu

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Egy lapos tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal. 2 db közepes méretű cukki-nit hosszában félbevágunk, és eltávolítjuk a magjait. A vágott oldalával felfelé a tepsire fektetjük, sózzuk, borsozzuk. Egy kis---méretű tálban összekeverünk 2 db, apró kockákra vágott lucullus paradicsomot 1 ágnyi friss oregánólevéllel és ¼ teáskanál fehérborecettel, majd sózzuk, borsozzuk. A paradicsomos keveréket a cukkinire kanalaz-zunk, és kb.

Tovább 

network.hu

 Melegen is finom, de hidegen a legjobb. Ízletes, gyorsan elkészíthető, ráadásul pénztárcakímélő leves is.












Hozzávalók (4 személyre):

Kb. 1 kg sárgadinnye, 8 dl-1 liter tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 3-4 ek. kristálycukor (ízlés szerint)

Elkészítése:

1. A sárgadinnye magát és héját eltávolítjuk, a gyümölcs húsát kockákra vágjuk.

2. Körülbelül 6 dl tejet felteszünk főni, hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét és a cukrot.

Tovább 

network.hu

 Nekünk teljesen hétköznapi dolog, egy óceánnal odébb viszont a legnagyobb újdonság: egy food truck, amit fél New York kerget, hogy megkóstolhassa a lángosát!


New York utcáit 2014 áprilisa óta járja a  Langos Truck (lángosos kocsi), ami magyar lángost árul a világ legnagyobb városának lakói számára. Most a food truck üzemeltetőjéről, Prepuk Zsoltról közölt beszámolót gasztronómiai rovatában a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.

Utolsó hozzászólás

Szabóné Margó üzente 9 éve

Aki akar,meg találja a módját a megélhetésnek!Dicséretes!Sok szép sikert nekik!

Tovább 

network.hu

 Nincs mese, a kánikulában a fagyinál nincs jobb hűsítő. A legjobb mégis az, hogy 5 perc alatt te is megcsinálhatod, mindenféle adalékanyag nélkül, 100%-os gyümölcstartalommal!

 

 

Próbáltad már az abszolút mágikus, egy összetevős banán fagylaltot? Ha nem, most itt az ideje! Íme egy videó, ami megmutatja, hogy készítheted el magad a nyár legőrültebb fagyiját, színtiszta banánból!

 

A recept videón is egtalálható itt: 

 

http://recept.network.hu/video/fagyi/one_ingredient_banana_ice_cream__tiny_video_tips_from_the_kitchn

 

Forrás:http://www.nosalty.hu/

Tovább 

network.hu

Kedvező képet fest az idei gabonatermésről az aratás során eddig betakarított mennyiség. Az őszi árpából öttonnás termésátlag mellett egymillió tonna került a magtárakba, míg a búzatáblákról a várakozások szerint ötmillió tonnát takaríthatnak be a gazdálkodók. Az árak az előző hetekhez képest csak kismértékben változtak, a termelők tonnánkénti ötvenezer forint körüli gabonaárral lennének elégedettek – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu