Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Régebben a salátáról leginkább a fejes saláta jutott eszünkbe. Pedig ott van a ropogósabb jégsaláta, a rukkola, a madársaláta, a radicchio és az endívia is. A fő, hogy friss legyen!
Mivel a zöldsaláták nagy részét nyersen fogyasztjuk, ezért a hő hatására érzékeny, vízben oldódó vitaminok nem mennek tönkre és a lehető legnagyobb százalékban ki tudják fejteni jótékony hatásukat a szervezetben. Rostanyaguk elősegíti a gyomor és bélműködést, illetve a megfelelő az emésztést.
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
HOZZÁVALÓK
40 dkg farfalle
só
5 dkg vaj
10 dkg bacon, apró kockákra vágva
40 dkg zöldborsó
1 teáskanál őrölt szerecsendió
½ dl olívaolaj
2 csokor friss petrezselyem, felaprítva
4 dl tejföl
1 evőkanál konzerv-zöldborsó, lecsepegtetve,
durvára vágva
15 dkg parmezán, reszelve
1 Enyhén sós vizet
forralunk egy 5 literes fazékban. Ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és a
csomagoláson szereplő idő alatt kifőzzük. Leszűrjük.
2 Közben egy 24 cm-es serpenyőben a vajon 4-5 perc alatt kicsit
megpirítjuk a baconkockákat, majd rászórjuk a zöldborsót.
|
|
Őszintén, ki nem imádja a finom ebéd- és vacsorameghívásokat? Ám nehézséget okozhat, ha allergiás vagy valamilyen élelmiszerre - ebben az esetben a vendégségben enni sokkal inkább frusztráló lehet, mint szórakoztató.
A világ lakosságának több mint 15 százaléka úgy gondolja, hogy allergiás lehet valamilyen ételre, így nem ehet meg bármit. A mogyorótól kezdve a kagylón át a glutén- és a laktózallergiáig mindenféle létezik, és bármire is vagy allergiás, nem mindig egyszerű olyan receptet találnod, ami megfelelő lehet számodra.
Gyermekkorom kedvenc karikája, töménytelen mennyiséget magamba tudtam tömni belőle. A kislányaim is szeretik, Laura egyik nap egy egész vödörnyit szeretett volna vásárolni ebből a retró csodából egy üzletben. Merthogy már vödrös kiszerelésben is árulják
Kompromisszumot kötöttünk, és megígértem neki, hogy sütünk belőle házi változatot, amit ő mártogathat csokiba. Ezzel le is vettem a lábáról, és ezáltal megúsztam egy vitát, aminek a végeredménye még akár egy vödör bolti vaníliás karika megvásárlása lett volna, ha nagyon meglágyítja a szívem
Ez a recept úgyis régóta fel volt nekem jegyezve, most pedig végre kipróbálásra került.
Kiskorú kedvence, már legalább tízszer megkérdezte, miután kivettem a sütőből, hogy mikor eheti már meg. Tegnap ezt kérte vacsorára. Hát ellen lehet neki állni? A recept is nagyon egyszerű, elrontani sem lehet.
Hozzávalók:
60 dkg szilva/ringló
3 tojás,
2 dl tej,
7 dkg liszt,
15 dkg cukor,
fahéj,
7 dkg vaj
1. A szilvákat magozzuk ki, majd vágjuk félbe. Szórjuk egy kivajazott tortaformába, őrölt fahéjjal szórjuk meg a tetejét.
2. A vajat olvasszuk meg, majd keverjük el a liszttel, cukorral, tojásokkal, tejjel.
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
A nyári szünet utolsó hónapjában egyik fesztivál éri a másikat, jobbnál-jobb programokkal várják az itthon nyaralókat, a kirándulni, bulizni vágyókat. A boros programok mellett akadnak halas, bográcsolós, lecsófőzős, sörös és csokoládés események is, így szinte bizonyos, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes rendezvényt az augusztusi kínálatból.
2015. augusztus 01. Pisztráng nap, Szilvásvárad
A szervezők izgalmas programokkal, fellépőkkel és szilvásváradi pisztrángból készült ételekkel várják kedves vendégeiket.
hozzávalók / 8 adag
9 éve | Felföldi Fanni | 0 hozzászólás
Bizonyára már te is több tucatnyit sütöttél már. Fejből vagy egy jól kiválasztott receptből, a nagyi titkos feljegyzése alapján. De mi a titok, hogy valóban puha, légies legyen? Eláruljuk.
A nagyink féle tökéletes piskótához csak három elengedhetetlen alapanyag kell. a hideg (!) tojás, a liszt és a cukor. Ezek aránya 1:1:1, azaz 1 tojás, 1 evőcukor, 1 evőkanál liszt. Ezt kell a piskóta mennyiségéhez képes egyenes arányban megnövelni
Puliszka, pogácsa, sós palacsinta - mi juhtúróval szeretjük a legjobban. Meglehet, a juhtúrós ételek megosztják a közönséget, annyi biztos, hogy rajongói tábora is meglehetős. Otthon is számos fogásban élvezhetjük jellegzetes, enyhén csípős ízét, krémes állagát. S azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk házilag juhtúrót.
Bár nálunk is hagyományos, régi szereplője a konyhának, sajnos nem mi találtuk fel. Legtöbben a juhtúrót, avagy bryndzát szlovák eredetűnek vélik - már több mint 600 éve készítenek juhtúrót -, de még ők sem az "ősforrás", merthogy a románoktól tanulták el, hogyan is kell ezt csinálni. A juhtúró nagyüzemi termelése a 18.
hozzávalók / 1 adag
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu