Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu

 Dietetikushoz fordulni szerintem nem kell különösebb indok. Simán elég, ha csak egészségesen akartok enni, ha biztosak akartok lenni benne, hogy elegendő vitamint és tápanyagot visztek be a szervezetetekbe és akkor is, ha fogyni szeretnétek. Most bemutatjuk nektek, hogyan működik a közös munka egy dietetikussal.
Ez hogy néz ki?

A dietetikus kér majd tőletek egy háromnapos kajanaplót, emellé kaptok egy kitöltési útmutatót. Lehetőleg két, nem egymás után következő napot kell lejegyeznetek, illetve egy hétvégi napot.

Tovább 

network.hu

 Rendkívül egyszerű elkészíteni és eláll a hűtőben, vagy fagyasztóban ez a tészta, amelyet aztán bármikor elővehetsz és tetszés szerint felhasználhatod: akár pizza, vagy kenyér, de lepény is készíthető belőle.


 

 

Hozzávalók:

220 g langyos tej
2 teáskanál cukor
80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
360 ml (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás

Elkészítés:


Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel.

Tovább 

 

network.hu

 Átlagos termésre, de nagyon jó minőségre számítanak idén a bortermelők - írja a Magyar Nemzet. A lap kitér arra is, hogy eközben készül a szőlő-bor stratégia, ami a tervek szerint új irányokat is megfogalmaz az ágazat számára.

A cikkben azt közlik, hogy a szokásosnál hamarabb - a hungarikumnak számító csabagyöngyével - megkezdődött az idei szüret. A szakemberek szerint az idei évjárat kitűnőnek ígérkezik, mert sok volt a napos órák száma, jégverés csak elszórtan fordult elő és a peronoszpórától sem kell tartani.

Tovább 

network.hu

 Ti szeretitek a csilipaprikát? Ha igen, akkor jó hírünk van: hosszabb ideig fogtok élni! A csípős ételek – egy új tanulmány szerint – ugyanis csökkenthetik a korai halál kockázatát.

 

 

 

A tanulmány során Kínában közel félmillió embert kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran esznek fűszeres, csípős ételeket. A résztvevők 30–79 év között voltak, mikor elkezdték a kísérletet, a kutatók pedig 7 évig nyomon követték az életüket.

Utolsó hozzászólás

nagy lajos üzente 9 éve

2014-ben ,még volt Singapur-Köztársaság--ból kapott mag,így 13 tő gyógy paprika FA !!lett a 15 szem magból. Sámsonkert-ben,,

Tovább 

network.hu

 Nincs is annál jobb, mint nyáron az árnyékos teraszon beleharapni egy lédús, zamatos őszibarackba. De miért is egészséges az őszibarack, és mikortól adható a gyerekeknek?

 

Legyen akár szőrös vagy csupasz, sárga vagy fehér húsú, az őszibarack különleges csemege egész nyáron. De miért is érdemes fogyasztani?

Az őszibarack húsának 85-90 százaléka víz, ezért kitűnően oltja a szomjat, és 100 gramm mindössze 40 kalóriát tartalmaz, vagyis egyáltalán nem hizlaló gyümölcs

Rendkívül jótékony hatást gyakorol a hormonháztartásra: emeli a férfi és női hormonszintet a szervezetben.

Tovább 

network.hu

 Itt a szezon, egyre olcsóbb és nagyobb csövekben áll a kukorica a piacon. Igen ám, de nem egyáltalán nem kézenfekvő, hogy mire is tudjuk felhasználni. Persze ott a sós vízben főtt kukorica, amely leégeti a kezünket, miközben esszük, de a szemekért és a csőben rejlő léért mindenre hajlandóak vagyunk.

A kukorica azonban ennél jóval tágabb körben használható alapanyag. Ha inspirációra vágyunk, akkor érdemes körülnézni a mexikói konyha környékén, ahol a levestől kezdve sokféle kukoricás fogással találkozhatunk, mint például a sokak által kedvelt chili con carne.

Tovább 

network.hu

 A sárgabarack nem csak lekvárnak jó, isteni likőrt készíthetünk belőle.

 

Nem vitás, a sárgabarack az egyik legjobb lekváralapanyag, de nagyon finom likőrt is készíthetünk belőle. Ha már nekiláttunk a befőzésnek, és úgyis tisztítjuk, magozzuk az érett barackokat, tegyünk félre egy keveset, amiből likőrt készítünk. A sárgabaracklikőrt csak úgy, magában is nagy élvezet kortyolgatni, de használhatjuk koktélok alapanyagaként, vagy egy adag vaníliafagyit is nyakon önthetünk vele.

Tovább 

network.hu

 Hétvégi vagy esti kerti, teraszi grillpartik alkalmával sok-sok finomsággal tudjuk vendégeinket meglepni, azonban ezek akkor lesznek igazán sikeresek, ha megfelelő ételekkel készülünk.

Snack – antipasti

A grillezés általában a vendégek körében történik, így nagyon fontos az, hogy amíg a parázson sülnek az ételek, vendégeink már valamit kóstolgassanak vagy rágcsáljanak. Ezért előre készítsünk mártogatósokat – amelyeket tálaljunk rágcsálnivalókkal(pl.

Tovább 

network.hu

 Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!

Amire szükséged lesz:         
- 4 db csirkemell, szeletelve, a zsíros részektől megszabadítva (javasoljuk, hogy vágd őket félbe, és legyen inkább 8 kisebb szelet)     
- 3/4 csésze zsemlemorzsa     
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt     
- 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olívaolaj)    
- 3/4 csésze csökkent zsírtartalmú mozzarella sajt    
- 1 nagyobb csésze paradicsomszósz

A szósz elkészítése:  
Vágd apróra a hagymát, a fokhagymát, majd párold őket üvegesre olívaolajon!

Tovább 

network.hu

 Bár rajongunk a halas ételekért, sokan nem mernek ilyen fogást készíteni, mert tartanak a szálkáktól. A szálka könnyen eltüntethető: az irdalást komolyabb szakmai tudás nélkül bárki el tudja otthon végezni, ráadásul egy több kilós ponty esetében a művelet mindössze pár percet vesz igénybe.

„Az Y-szálkával rendelkező halak esetében – ilyen például a ponty és a csuka is – nagyon egyszerű a feladatunk” – kezdte a tapasztalt konyhafőnök, Áman Attila.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu