Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Dietetikushoz fordulni szerintem nem kell különösebb indok. Simán elég, ha csak egészségesen akartok enni, ha biztosak akartok lenni benne, hogy elegendő vitamint és tápanyagot visztek be a szervezetetekbe és akkor is, ha fogyni szeretnétek. Most bemutatjuk nektek, hogyan működik a közös munka egy dietetikussal.
A dietetikus kér majd tőletek egy háromnapos kajanaplót, emellé kaptok egy kitöltési útmutatót. Lehetőleg két, nem egymás után következő napot kell lejegyeznetek, illetve egy hétvégi napot.
Rendkívül egyszerű elkészíteni és eláll a hűtőben, vagy fagyasztóban ez a tészta, amelyet aztán bármikor elővehetsz és tetszés szerint felhasználhatod: akár pizza, vagy kenyér, de lepény is készíthető belőle.
Hozzávalók:
220 g langyos tej
2 teáskanál cukor
80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő)
1 kg liszt
3 teáskanál sütőpor
3 teáskanál só
360 ml (360 g) natúr joghurt
2 egész tojás
Elkészítés:
Egy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel.
|
|
Átlagos termésre, de nagyon jó minőségre számítanak idén a bortermelők - írja a Magyar Nemzet. A lap kitér arra is, hogy eközben készül a szőlő-bor stratégia, ami a tervek szerint új irányokat is megfogalmaz az ágazat számára.
A cikkben azt közlik, hogy a szokásosnál hamarabb - a hungarikumnak számító csabagyöngyével - megkezdődött az idei szüret. A szakemberek szerint az idei évjárat kitűnőnek ígérkezik, mert sok volt a napos órák száma, jégverés csak elszórtan fordult elő és a peronoszpórától sem kell tartani.
A tanulmány során Kínában közel félmillió embert kérdeztek meg arról, hogy milyen gyakran esznek fűszeres, csípős ételeket. A résztvevők 30–79 év között voltak, mikor elkezdték a kísérletet, a kutatók pedig 7 évig nyomon követték az életüket.
Nincs is annál jobb, mint nyáron az árnyékos teraszon beleharapni egy lédús, zamatos őszibarackba. De miért is egészséges az őszibarack, és mikortól adható a gyerekeknek?
Legyen akár szőrös vagy csupasz, sárga vagy fehér húsú, az őszibarack különleges csemege egész nyáron. De miért is érdemes fogyasztani?
Az őszibarack húsának 85-90 százaléka víz, ezért kitűnően oltja a szomjat, és 100 gramm mindössze 40 kalóriát tartalmaz, vagyis egyáltalán nem hizlaló gyümölcs.
Rendkívül jótékony hatást gyakorol a hormonháztartásra: emeli a férfi és női hormonszintet a szervezetben.
Itt a szezon, egyre olcsóbb és nagyobb csövekben áll a kukorica a piacon. Igen ám, de nem egyáltalán nem kézenfekvő, hogy mire is tudjuk felhasználni. Persze ott a sós vízben főtt kukorica, amely leégeti a kezünket, miközben esszük, de a szemekért és a csőben rejlő léért mindenre hajlandóak vagyunk.
A kukorica azonban ennél jóval tágabb körben használható alapanyag. Ha inspirációra vágyunk, akkor érdemes körülnézni a mexikói konyha környékén, ahol a levestől kezdve sokféle kukoricás fogással találkozhatunk, mint például a sokak által kedvelt chili con carne.
A sárgabarack nem csak lekvárnak jó, isteni likőrt készíthetünk belőle.
Nem vitás, a sárgabarack az egyik legjobb lekváralapanyag, de nagyon finom likőrt is készíthetünk belőle. Ha már nekiláttunk a befőzésnek, és úgyis tisztítjuk, magozzuk az érett barackokat, tegyünk félre egy keveset, amiből likőrt készítünk. A sárgabaracklikőrt csak úgy, magában is nagy élvezet kortyolgatni, de használhatjuk koktélok alapanyagaként, vagy egy adag vaníliafagyit is nyakon önthetünk vele.
Hétvégi vagy esti kerti, teraszi grillpartik alkalmával sok-sok finomsággal tudjuk vendégeinket meglepni, azonban ezek akkor lesznek igazán sikeresek, ha megfelelő ételekkel készülünk.
Snack – antipastiA grillezés általában a vendégek körében történik, így nagyon fontos az, hogy amíg a parázson sülnek az ételek, vendégeink már valamit kóstolgassanak vagy rágcsáljanak. Ezért előre készítsünk mártogatósokat – amelyeket tálaljunk rágcsálnivalókkal(pl.
Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
Amire szükséged lesz:
- 4 db csirkemell, szeletelve, a zsíros részektől megszabadítva (javasoljuk, hogy vágd őket félbe, és legyen inkább 8 kisebb szelet)
- 3/4 csésze zsemlemorzsa
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál olvasztott vaj (vagy olívaolaj)
- 3/4 csésze csökkent zsírtartalmú mozzarella sajt
- 1 nagyobb csésze paradicsomszósz
A szósz elkészítése:
Vágd apróra a hagymát, a fokhagymát, majd párold őket üvegesre olívaolajon!
Bár rajongunk a halas ételekért, sokan nem mernek ilyen fogást készíteni, mert tartanak a szálkáktól. A szálka könnyen eltüntethető: az irdalást komolyabb szakmai tudás nélkül bárki el tudja otthon végezni, ráadásul egy több kilós ponty esetében a művelet mindössze pár percet vesz igénybe.
„Az Y-szálkával rendelkező halak esetében – ilyen például a ponty és a csuka is – nagyon egyszerű a feladatunk” – kezdte a tapasztalt konyhafőnök, Áman Attila.
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás