Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

network.hu


 
A csalán egyike a méltatlanul mellőzött gyógynövényeinknek, holott minden része - gyökere, szára, levele és virága is gyógyhatású. Milyen ételeket készíthetünk belőle?




A nagy csalán (Urtica dioica) az egyik legjobb vértisztító, salaktalanító és kiváló fájdalomcsillapító gyógynövényünk. Felhasználási módjainak se szeri, se száma, így használjuk a konyhában és a fürdőszobában is.

Csalántea

2,5 dl forró vízbe tegyünk egy teáskanálnyi csalánt, 4 percig lefedve állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Tovább 

network.hu

 

Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. Mit érdemes venni, és melyik fajtát mire használjunk? Ebben segítünk.






Konyhasó a mindennapokra

Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tárold, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.

Tengeri só sütéshez

A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához.

Tovább 

 

network.hu

Tortilla, pita, naan - házi lepénykenyerek, pillanatok alatt!
A nyári grillezések, tárcsán sütések, salátázások, különféle mártások társaságában nagyon jól érzi magát a lepénykenyér. Tortilla, pita sokfelé kapható félkész állapotban is, de ha van 10 percünk és hangulatunk hozzá, akkor mi magunk is elkészíthetjük ezeket a kenyereket.

A lapos kenyér, lepénykenyér szinte az összes nemzet konyhájában megtalálható. A kövön, kemencefenéken gyorsan megsüthető, azonnal fogyasztható korongok tárháza ennek köszönhetően igen széles.

Tovább 

network.hu

A testünknek, mint minden finom szerkezetnek, időről időre szüksége van egy kis „szervizelésre”. Ebben segítenek a tisztítókúrák. Eláruljuk, hogyan végezheted helyesen!

A reggeli napsütés szép reggelt ígér, mégis úgy érzed, képtelen vagy kikelni az ágyból? Oka, hogy a szervezeted nem tudja eltávolítani a mérgeket, illetve az ott képződő salakanyagokat. Ezek aztán felhalmozódnak, és megbontják a belső egyensúlyt, illetve sejtszinten akadályozzák az oxigén- és a tápanyagellátást, ami az energiatermelésre is kihat.

Tovább 

network.hu

A fűszer- és gyógynövények minden ételt finomabbá varázsolnak. Az alábbi 14 ráadásul még az anyagcserét is aktivizálja.
Fogyaszd őket kúraszerűen: 1 héten keresztül naponta tegyél az ételedbe 2 evőkanálnyit az adott fűszernövényből, vagy készíts teát ugyanebből a mennyiségből.

Medvehagyma

Csökkenti a koleszterinszintet. A lombos erdőkben nő, illata hasonlít a fokhagymáéhoz. Az ókori rómaiak méregtelenítő hatása miatt fertőzések és bőrbetegségek ellen használták.

Tovább 

network.hu

A napokban megláttam egyik kedves barátnőm oldalán EZT a receptet. Azóta gondolkodtam azon, hogy nem létezik, hogy ezt a szuper kis valamit ne lehessen megalkotni olyan alapanyagokból, amelyek tényleg minden háztartásban megtalálhatóak. 

Eleve nem tudtam mit kezdeni az útifűmaghéj nevű cucc-cal, életemben nem hallottam róla, de már annyira kíváncsi vagyok rá, hogy egészen biztosan rendelek ilyet. 

Úgyhogy addig tépelődtem, hogy ma sikerült vele beszélnem pár szó erejéig és azt mondta, az útifűmaghéj gyakorlatilag olyasmit visz végbe a liszttel, mint a sima búzalisztben a sikér, így ügyesen módosítottam a recepten, majd elkészült ez a kis csoda:

A hagyományos, két és fél perces, mikróban készíthető zsemle (1 darabhoz)

Hozzávalók:

2 evőkanál finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 darab kisebb tojás

1 csipet só

2,5 evőkanál víz

 

Továbbá: 

1 darab üveg, kompótos tányér

pici olaj, a tányér kiolajozásához

 

Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sütőport és a sót.

Tovább 

 

network.hu

 HOZZÁVALÓK
1½ kg kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 kezeletlen zöldcitrom
1 csokor friss kapor
5 dl tejföl
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
szükség szerint víz vagy zöldségalaplé
só és frissen őrölt bors

TÁLALÁSHOZ
tejföl

1 Az uborkákat a végük nélkül nagyobb darabokra vágjuk, és ha kell, több részletben a megtisztított fokhagymával együtt pürésítjük.

2 A zöldcitromok héját az uborkához reszeljük, de figyeljünk, hogy a fehér rész ne kerüljön az ételbe, mert keserű lesz tőle.

Tovább 

network.hu

 A hétvégén megint itt a kánikula, napokig hőség lesz - tökéletes időjárás ahhoz, hogy előkészítsd a téli vitaminszükséglet nagy részét - olcsó és egészséges aszalvánnyal!

 

 

Ebben a pár hónapban élvezet a napi megfelelő vitaminszükséglet fedezése - választhatunk, hogy a málna, meggy, cseresznye, eper, ribizli, egres vagy barack íze illik leginkább az aznapi hangulatukhoz. Ősszel és télen jóval nehezebb fedezni a napi szükséges gyümölcsmennyiséget, hiszen marad az alma, a banán vagy a narancs.

Tovább 

network.hu

Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza meg. A nagy tápértékű hagymafélék többsége baktériumölő hatású. Ismerjük meg közelebbről a magyar konyha egyik alapnövényének néhány változatát!

 


Fokhagyma

A jellegzetesen erős illatú, csípős ízű hagymaféle gerezdjeiben nem csak A-, B1-, B2-, B3- és C-vitamin van, az ásványianyag-tartalma is számottevő.

Utolsó hozzászólás

Kiss-Jakab István üzente 9 éve

Minden nap 3-4 gerezd fokhagymát fogyasztok évek óta. Élettani hatásuk tapasztalatom szerint valóban igaznak bizonyultak. PRÓBÁLD KI TE IS.

Tovább 

network.hu

HOZZÁVALÓK

15 dkg kakaós piskóta, összemorzsolva
1 evőkanál brandy (elhagyható)
4 nagy tojásfehérje
10 dkg porcukor
4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, átszitálva
1¼ dl hideg habtejszín
2 dkg étcsokoládé-forgács

 

Összeforgatjuk a piskótamorzsákat a brandyvel egy közepes méretű tálban. Egy másik nagyméretű tálban kézi robotgéppel lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd közepes fokozaton több adagban hozzákeverjük a cukrot, végül ismét nagy fokozaton kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu