Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Jómagam nagyon preferálom a nyers ételeket, akár a nyers desszerteket is. Mivel ezek általában olajos magvakból és aszalványokból készülnek, fogyasztási mennyiségükhöz igencsak nagy önfegyelem szükségeltetik (azok magas szénhidrát és zsírtartalma miatt), de egy-egy falat minden korlátozásért kárpótol, s nem utolsó sorban annyira laktatóak, hogy nem is lehet belőlük igazán sokat enni.
Desszertgolyó
Hozzávalók:
Tipp: fehérjepor hozzáadásával még laktatóbbá teheted!
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
Rengeteg C-vitamint tartalmaz. Mivel serkenti az emésztést, bátran beilleszthető a diétába is. Ha turmixot készítesz, tej helyett ásványvízzel keverd össze a gyümölcsöt, így nem lesz keserű mellékíze az italnak.
2. Ribizli
Az apró, piros szemek tele vannak C-vitaminnal, és a csontok és a fogak egészségének megőrzését is segítik.
|
|
A konyhai újrahasznosítással csökkented az élelmiszerhulladékot, és a kreativitásodat is nap mint nap kiélheted.
Házi aludttejből igazi házi tejföl készíthető. Ha már kicsit savanykás a tejünk, tegyük meleg helyre, például a fűtőtest közelébe. Pár nap pihenő után elég egy kisebb edénybe kanalazni a tetején kivált zsíros réteget. A kis zsírcsomókat kavarással tüntethetjük el.
BorNem kell kiöntenünk a vendégség után megmaradt bort.
A tej egy csodálatos és értékes táplálék, amely szinte minden háztartásban megtalálható. De hogyan jutott el idáig?
Egy modern, nyugati háztartásban a kenyér és a tej foglalja el a legelőkelőbb helyet. Természeti katasztrófák esetén a leggyorsabban fogyó termékek, a kenyér, a vécépapír és a tej.
Azonban a tejivás elterjedése meglehetősen új szokás. A 19. századi Európában és Egyesült Államokban a rendszeres tejfogyasztók elsősorban gyerekek voltak.
9 éve | Gál Beatrix | 0 hozzászólás
A nyári hétvégék egyik legkellemesebb programja a szabadtéri grillezés, de ha nem ügyelünk néhány alapvető szabályra, sokunk kedvenc időtöltése számos kockázattal jár, az egészségünkre nézve. Ha a grillezés mestereivé szeretnénk válni, és néhány szuper konyhai trükköt is ellesnénk az ínycsiklandó fogásokhoz, fogadjuk meg a mesterszakács tanácsait!
Egy hamisítatlan steaknek vagy egy-egy grillkolbásznak valóban nem könnyű ellenállni.
A lecsó igazi nyári étel, és mindhárom fontos hozzávalója, a paradicsom, a paprika és a hagyma is igazi ajándék a szervezet számára. Lássuk, miért!
Paradicsom
Piros, lédús, ínycsiklandó – és nyáron a legfinomabb! További különlegessége, hogy hőkezelés hatására sem veszíti el a szervezet számára oly hasznos likopintartalmát. A benne lévő C-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert, emellett jelentős mennyiségű kálium és magnézium is található benne.
Minden második magyar kedvenc étele a rántott hús, és ezen nem is csodálkozunk. A vasárnapi ebéd elengedhetetlen kelléke az aranybarnára sült friss hússzelet. Ez az étel azonban sokkal több rafinériát is megenged, mint amit gondolnánk. Íme néhány ötlet, amivel még finomabbá varázsolhatjuk a család kedvencét.
Nem válik unalmassá a rántott szelet, ha olykor nem csak zsemlemorzsát használsz a panírozáshoz. A morzsához keverhetsz reszelt sajtot (például parmezánt), durvára darált diót vagy mandulát, szezámmagot.
Imádod a kenyeret, a hamburgert, a tésztát és a pizzát - viszont sürgősen le kellene adnod egy pár kilót? Nem kell lemondanod a szénhidrátokról mégis fogyhatsz - eláruljuk, hogyan!
Bob Harper személyi edző, aki olyan sztároknak segített az alakformálásban, mint Gwyneth Paltrow és Ben Stiller, állítja, hogy nem kell lemondanod a szénhidrátokról ahhoz, hogy gyorsan megszabadulj a felesleges kilóktól.
A titok mindössze annyi: ne ebéd után egyél szénhidrátot.
A meleg nyári napokon ugyan nincs kedvünk sütni, de árnyékba húzódva, kényelembe helyezkedve azért szívesen eszünk valami finomat. Ez az ellentmondás könnyedén feloldható, köszönhetően a sokféle, sütés nem igénylő finomságnak.
A sütő bekapcsolását mellőző édességek legnagyobb csoportját a pohárkrémek jelentik, amelyek látványosak, elronthatatlanok és nagyon könnyen szezonálissá tehetők. Sőt, ezeknél a desszerteknél még az egészségtudatosság is igen könnyen megvalósítható, ha odafigyelünk a felhasználásra kerülő alapanyagokra.
A sör és a sajt párosítása nem új keletű, de talán mostantól azok is kedvet kapnak a kísérletezéshez, akik eddig nem párosították össze ezt a két ízvilágot
Kevesek által ismert tény, hogy a különböző sörök széles választékán belül minden alkalomhoz találhatunk egy izgalmas sajt párt. Pedig a végtelenül változatos ízű sör-sajt párosítások felülírhatják a már jól megszokott sajt-bor társításokat is.
Miért jobb sörrel?
A sörök és ételek párosításánál az ún.
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu