Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Recept Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz a legegyedibb receptekhez, amiket tagjaink töltöttek fel. Sőt, te is kiveheted részed a sikerből, ha megírod kedvenc receptjeidet, és még képet is töltesz hozzá! Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 25054 fő
  • Képek - 8750 db
  • Videók - 169 db
  • Blogbejegyzések - 1198 db
  • Fórumtémák - 71 db
  • Linkek - 375 db

Üdvözlettel,
matus irén
Recept Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Recept Klub hírei

 

network.hu

Az üvegtigrisben van egy jelenet, amikor Gaben sört kér Lalitól:

 

- Van alkoholmentes söröd, Lali?
- Van.
- Akkor dobd ki a pi***ba, rendes sört kérek...
:)

 

 

Valami hasonló van ezzel a rágcsával is, bolti chips, kréker ezután szóba se jöhet. Ugyanúgy eteti magát, nem lehet abbahagyni. Szublimál mellette a sör vagy a fröccs...na jó! a limonádé is. Ha nagy társaságnak készül, dupla adag alatt bele se kezdjünk. Annyira jó, hogy már az első találkozás után ismerősnek jelölnénk a facebook-on!

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:
  • 4 db fehér spárga síp
  • 6 db zöld spárga síp
  • 2 db burgonya
  • 1 csomag fehér spárga vége és héja
  • 1 csomag zöld spárga vége
  • cukor
  • őrölt fehérbors
  • 1 kk koriandermag
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 tk mustár
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 dl tej
  • 5 dl tészta főzőlé
  • 5 dkg sajt
  • 1 tk sült bacon
Elkészítés:

A főzővizet felteszem melegedni. A krumplit megpucolom, apróra vágom, beleteszem a vízbe.

A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom.

Tovább 

 

network.hu

Hozzávalók:
  • 2 csomag leveles tészta
  • 225 g olvasztott vaj (a tetejéről szedjük le a habot)
  • 225 g durvára tört dió
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • A sziruphoz:
  • 350 g cukor
  • 350 ml víz
  • 1 evőkanál citrom
  • egy darabka fahéj
Elkészítés:

Először a szirupot készítsük el: főzzük össze a cukrot, a fahéjat és a citromlevet, amely körülbelül 8-10 perc alatt sűrűsödik össze. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni.

Egy kb. 2,5 cm mély tepsit kenjünk ki vajjal.

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:

 

  • 600 g pulykahús (pl. pulykamell)
  • 80 g sampinyongomba
  • 60 g póréhagyma
  • 60 g paprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • ketchup
  • steakfűszerkeverék
  • 60 g reszelhető sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • étkezési burgonyakeményítő
  • Vénusz olaj
  • A tócsnihoz:
  • 6 db burgonya
  • 1 csésze tej
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • zsiradék a sütéshez

 

    Elkészítés:

    A pulykahúst szeleteljük fel csíkokra, majd fűszerezzük be, és szórjuk meg az étkezési keményítővel.

    Tovább 

    network.hu

    A világ egy évtizeden belül óriási csokoládéhiánnyal fog küzdeni, azonban van egy remek hírünk az édesszájúaknak: jön e felmentő sereg egy deathmetálos paradicsom személyében!

     

     

     

    Rettenetes hírről értesülhettek nemrégiben a világ csokoládérajongói: a világ kakaóbab termesztése –számos tényező miatt- nem a kellő ütemben folyik, ezért félő, hogy 2020-ra komoly csokoládéhiány fogja felütni a fejét. Borzasztó dolog ez, hiszen nemcsak azt jelenti, hogy nem fog mindenkinek jutni az édes nyalánkságból, de a finom táblásnak az ára is az egekbe fog szökni.

    Tovább 

    network.hu

    Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják. Pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házitündérré változhatsz.

     

    Súrolószer

    Az erősen oxidálódott, foltos sárgaréz tárgyaidat könnyedén újjávarázsolhatod, ha sóból és citromléből készített oldattal tiszítod meg. Önts egy keveset egy puha rongyra, óvatosan dörzsöld át a felületet, majd alaposan öblítsd le és töröld szárazra.

    Tovább 

    network.hu

     A ropogós gyümölcsszemeket érdemes eltenni télire, hogy akkor is élvezhesse a zamatukat…

     

    Így marad friss

    Hűtőben 2-3 napig eláll, utána érdemes felhasználni, vagy nyersen megenni, különben összeesik és meglágyul.

     

    Fagyasztva

    A cseresznye jól fagyasztható, felengedés után szinte ugyanolyan ízletes és lédús, mint a fáról szemezgetve. Mielőtt betesszük a mélyhűtőbe, válogassuk ki az egészséges példányokat, szedjük le a szárukat, majd alaposan mossuk meg és csöpögtessük le a gyümölcsöt.

    Utolsó hozzászólás

    Kiss Józsefné üzente 9 éve

    Köszönöm !
    Én is szoktam fagyasztani , és valóban nagyon finom ,ízletes marad !

    Tovább 

    network.hu

    Hozzávalók 8 személyre:

     


    • diónyi vaj
    • 1-2 evőkanál Jamie Oliver olívaolaj
    • nagy marék friss zsályalevél, kb 8 darab félretéve a tálaláshoz
    • 6 gerezd zúzott fokhagyma
    • 5 felszeletelt lila hagyma
    • 3 felszeletelt vöröshagyma
    • 3 felszeletelt mogyoróhagyma
    • 300 g felszeletelt póréhagyma
    • Jamie Oliver Himalájai só, frissen őrölt bors
    • 2 liter forró alaplé (csirke vagy marhahús leves)
    • 8 szelet szikkadt kenyér
    • 200 g reszelt cheddar sajt
    • Worcestershire szósz

     

      Elkészítés:

      A vajat, olívaolajat, zsályát és a zúzott fokhagymát egy mély lábosban összemelegítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat és megszórjuk (ízlés szerint) sóval, borssal.

      Tovább 

      network.hu

      Egy kissé különös, ám igazán szédületes kombináció, amit neked is ki kell próbálnod.


      Elkészítés 4 személyre:

       

      1 db 1,5 kg-os kapirgálós csirke, tengeri só és frissen őrölt fekete bors, 125 g vaj, olívaolaj, ½  rudacska fahéj, 1 jó marék friss zsályalevél, citrom héja, 10 gerezd hámozatlan fokhagyma, 6 dl tej

       

      Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra és keress egy csirkédre szabott sütőedényt. Bőségesen szórd meg sóval-borssal a pipit, és süsd egy ideig vajon meg egy kis olívaolajon.

      Tovább 

      network.hu

      Hozzávalók:
      • 1 kg túró
      • 32 dkg liszt
      • 8 db tojás
      • 45 dkg cukor
      • 1 db citrom reszelt héja
      • 1 csomag vaníliás cukor
      • csipetnyi só
      • vaj a tepsi kikenéséhez
      • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
      Elkészítés:

      A túrót átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, valamint 2 egész tojást és 15 dkg cukrot. Összegyúrjuk, kis nudlikat formázunk belőle, majd kifőzzük.

      A maradék 6 db tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 15 dkg cukorral habbá verjük.

      Tovább 

       Frissebb bejegyzések

      Régebbi bejegyzések 

      Ez történt a közösségben:

      Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

      Oszibarackos_kremes_desszert_2195272_6109_s

      Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

      Uj_majonezes_kreaciom_2194938_1025_s

      Szólj hozzá te is!

      Impresszum
      Network.hu Kft.

      E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu